Annemiek Van Vleuten Prive

Spread the love

Annemiek Van Vleuten Prive – Annemiek Van Vleuten is geboren in de gemeente Vleuten in Utrecht, maar heeft het grootste deel van haar leven in Wageningen doorgebracht. Een ervaren Nederlandse wielrenner genaamd Van Vleuten won de Women’s Tour de France na het voltooien van een race zonder een enkele fout van Lure naar La Planche des Belles Filles.

Annemiek Van Vleuten Prive
Annemiek Van Vleuten Prive

Haar beide ouders brachten hun jeugd door in Utrecht. Zijn moeder Ria is opgegroeid in het nabijgelegen Cothen, terwijl zijn vader Ton is geboren en getogen in de stad. Doordat haar vader een baan als gemeentesecretaris in Vorden aannam, zagen zij en haar oudere zus Marian zich genoodzaakt uit het leven te stappen en naar de Achterhoek te verhuizen.

Op zondag behield de Movistar-renner, die 39 jaar oud is, haar positie in het peloton tot ze de laatste klim sterk kon pushen en de wedstrijd kon winnen. Ze had zaterdag een geweldige soloprestatie in de Alpen en pakte daarbij de leiding.

Vleuten sprong van haar zadel en rende de laatste uitdagende klim op toen er nog maar vijf kilometer te gaan was. De groep met de gele trui was net de kopgroep gepasseerd. Silvia Persico, die voor Valcar uitkwam, eindigde op de derde plaats en eindigde amper voor Niewiadoma uit Polen, die ook lid was van Persico’s team.

Ze kwam over de finish met een voorsprong van 30 seconden op een andere landgenoot genaamd Vollering, wat resulteerde in een overwinningsmarge van drie minuten en achtenveertig seconden. Het bolletjestrui dat werd uitgereikt aan de winnaar van de Queen of the Mountains-wedstrijd was geenszins een troostprijs voor Vollering.

Katarzyna Niewiadoma (Canyon/SRAM) staat nu op de derde plaats algemeen nadat ze de etappe van zondag als vierde eindigde. Dit bracht haar drie plaatsen omhoog ten opzichte van haar vorige positie. Annemiek van Vleuten is een professionele wielrenster uit Nederland. Ze werd geboren op 8 oktober 1982 en is momenteel aangesloten bij het UCI Women’s WorldTeam Movistar.

Ondanks het feit dat de fiets van Van Vleuten op slechts 57 kilometer voor het einde van de 123 kilometer lange race kapot ging, behield de regerend Giro d’Italia-kampioen en Olympisch gouden medaillewinnaar in de tijdrit een comfortabele voorsprong op Vollering die de slotetappe van de race inging. wedstrijd.

Naast het winnen van het wereldkampioenschap voor de wegrit in 2017 en 2018, won Van Vleuten ook het wereldkampioenschap voor de tijdrit en de wegrit. In Tokyo 2020 eindigde ze op de tweede plaats in de wegwedstrijd en op de derde plaats in de tijdrit. Dit was haar beste prestatie sinds Rio in 2016.

Ze begon haar reeks opeenvolgende overwinningen in de Nationale Kampioenschappen in 2014 en zette deze voort tot 2019 door in 2012 de eerste plaats op de weg te behalen.

Van Vleuten won dit jaar twee van de meest prestigieuze evenementen voor vrouwelijke wielrenners ter wereld, namelijk de Giro d’Italia Donne en de Tour de France Femmes. Het was haar nog nooit overkomen dat ze in hetzelfde kalenderjaar zowel de Giro als de Tour de France zou winnen.

Annemiek van Vleuten werd geboren in Utrecht Vleuten, ook al wist ze het niet. Hierdoor zijn haar beide ouders van Nederlandse afkomst. De beide ouders van Toon kwamen oorspronkelijk uit de nabijgelegen gemeente Cothen, die slechts een paar kilometer verwijderd is van waar we nu zijn.

Annemiek Van Vleuten Prive

Nadat Marians vader een functie als gemeentesecretaris in Vorden aanvaardde, pakte het gezin van Marian in en verhuisde naar de Achterhoek. Mountainbiken is een van Annemieks favoriete bezigheden in haar vrije tijd en een van haar favoriete plekken om te fietsen is door natuurgebied De Veluwe.

Ze hebben een heel sterk verlangen om te reizen, vooral naar Italië, waar ze de lokale keuken willen proeven en willen deelnemen aan sociale spelletjes met gimmicks. Ze miste maar één ding, en dat was een gamemaatje.

Ze beweert dat mannen zich tot haar aangetrokken voelen als gevolg van haar beroemdheidsstatus; daarom ontmoedigt ze intieme relaties met hen. Wanneer ze het opnemen tegen iemand die ze eerder kennen, denken ze dat het een enorme uitdaging zal zijn om te slagen.

Toen Van Vleuten aanvankelijk begon met voetballen, werd ze al snel een ‘parden girl’ genoemd, wat haar ertoe bracht om zich bij Vordens SV Ratti aan te sluiten in plaats van het risico te lopen een ‘parden girl’ te worden genoemd. Dit besef liet Van Vleuten niet lang op zich wachten. Ze had geen andere keuze dan een methode te gebruiken die doelbewust traag was om haar toestand goed te maken.

Ze onderging twee operaties aan haar meniscus, met als gevolg dat ze ook haar kruisband verloor, wat daar een einde aan maakte. De artiesten vertelden haar dat ze, om het haar nog moeilijker te maken,… in de achtbaan moest gaan. De verhuizing van FC Utrecht was immers niet helemaal desastreus…

In 2016 kwam Annemiek in het nieuws dankzij een spectaculaire val tijdens de Olympische Spelen in Rio. De tweevoudig WK-deelnemer verloor zijn houvast en belandde zwaar op de berm na slippiuit de weg.

In 2009, toen ze 25 jaar oud was, nodigde de wielerploeg van Van Vleuten haar uit om mee te doen. Nadat ze in 2010 haar baan had opgezegd, begon ze aan een carrière als profwielrenner en boekte ze al snel succes door haar eerste grote wedstrijd, de Ronde van Drenthe, in 2010 te winnen.

Het jaar daarop nam ze deel aan La Route de France en ze won opnieuw in die race. Dit jaar waren de overwinningen die ze mee naar huis nam in de Ronde van Vlaanderen, de GP de Plouay-Bretagne en de Open de Suède Vrgrda genoeg om haar de titel van UCI Wereldbekerkampioene Dames op de weg te bezorgen.

Elke keer als ze in dezelfde kamer is als haar moeder, Ria van Vleuten, krijgt ze het koud. In een interview met NOW TV zei ze: “We waren allemaal bang dat ze was overleden.” Als je bekend bent met de uitdrukking “Ik wilde niet nog een sterfgeval in de familie”, dan zul je begrijpen wat ik hiermee bedoel.

In de wegwedstrijd voor vrouwen werd Nederland naast Van Vleuten vertegenwoordigd door Ellen van Dijk, Marianne Vos en Loes Gunnewijk. In de eindsprint wist Vos door te trekken en te winnen. Ze won niet alleen het Nederlands kampioenschap wielrennen op de weg, maar won ook een aantal andere races.

Na een verschrikkelijk jaar in 2013 brak ze eindelijk door en won met haar overwinning het Nederlands Kampioenschap tijdrijden. In 2015 trad ze toe tot het Bigla Pro Cycling Team als renner bij de organisatie. Op de Europese Spelen van 2015 streden Van Vleuten voor Nederland in de tijdrit voor vrouwen en eindigde op de derde plaats overall.

Annemiek Van Vleuten Prive
Annemiek Van Vleuten Prive

Annemiek maakte een uitdagend moment door, maar ze behield de hele tijd een onwankelbaar gevoel van gelijkmoedigheid. Ons enige advies voor haar wanneer ze merkt dat ze een relatie met een man heeft, is: “Ga niet verder”, omdat we weten dat op dat moment de storm zal losbarsten. De eerste persoon die professional werd, was DSB Bloeit van de Bank der Nederlanden.

%d bloggers like this: