Dochter Koning Filip

Spread the love

Dochter Koning Filip | Volgens historici hadden Philip’s grootouders van vaderskant, de toenmalige kroonprins Albert en zijn vrouw Paola, een moeizaam huwelijk en hadden ze de ene affaire na de andere gedurende hun tijd samen. De jongeren, die het grootste deel van hun tijd bij gouvernantes doorbrachten of werden opgevangen door familie en gastgezinnen, kregen weinig aandacht van de verantwoordelijke volwassenen.

Dochter Koning Filip
Dochter Koning Filip

Prinses Elisabeth kreeg een telefoontje van koning Filip (61) die haar een gelukkige verjaardag wenste. De oudste van zijn vier kinderen, die niet meer thuis woont maar in de Engelse stad Oxford, vierde maandag zijn 20e verjaardag. De vorst zelf is naar Denemarken gekomen om officiële zaken te doen.

Dochter Koning Filip
Dochter Koning Filip

Het is duidelijk dat prinses Elisabeth haar twintigste verjaardag niet zou kunnen doorbrengen met haar ouders, broers en zus vanwege familieverplichtingen. Ze is een maand in Engeland geweest, waar ze is begonnen met studeren aan het Lincoln College, onderdeel van de Faculteit der Letteren en Geesteswetenschappen van Oxford University.

Maandag deelde het koninklijk paleis een nieuwe foto van de kroonprinses, die werd geschoten in Oxford en uitgegeven ter ere van haar verjaardag. Ze zeiden niets over hoe Elisabeth deze belangrijke dag in haar leven zou herdenken. Dat lijkt een deel van haar persoonlijke leven te zijn, althans voorlopig. Volgens een psychiater die onlangs werd geïnterviewd voor een documentairereeks over de opvoeding van Philip, zou de jeugdzorg nu ingrijpen.

In een ontmoeting met Delphine Bol voor de eerste keer ontmoette koning Filip van België haar vrijdag. Uit de resultaten van een recente DNA-test is gebleken dat Bol de biologische dochter is van koning Albert II en daarmee recht heeft op de titel prinses. In een gezamenlijke verklaring die donderdag werd vrijgegeven, omschrijven de twee hun ontmoeting als ‘warm en gastvrij’.

“Het was een gezellig samenzijn. Door dit lange en intieme gesprek hebben we elkaar beter leren kennen” waren de koningin, de koning en zijn halfzus het er allemaal over eens Er is gemeld dat de twee “hun eigen leven en soortgelijke interesses” hadden besproken. “Als familie zullen we onze banden met elkaar blijven versterken.”

De kunstenares beweert al jaren dat ze de dochter is van Albert II van België. In 2013 stapte ze naar de rechtbank en vroeg om een ​​DNA-test. Uit deze test, die begin dit jaar werd uitgevoerd, bleek dat de vorstin in feite haar biologische vader is. Vervolgens nam hij de beslissing om zijn juridische vaderschap niet aan te vechten.

Dochter Koning Filip
Dochter Koning Filip

De 60-jarige monarch zag zijn halfzus Delphine, de dochter van Albert en zijn oude minnaar, pas een paar weken geleden voor het eerst. De twee hadden een ‘warm’ gesprek toen ze bij het paleis aankwamen. Albert zweeg jarenlang over de dood van Delphine en weigerde zijn vaderschap te bekennen totdat hij daartoe werd gedwongen door een rechtbank die tegen hem besliste. Delphine’s bezoek aan Filip werd gevolgd door een bezoek van Albert, die haar verwachtte.

Filip vertelt over zijn harde opvoeding in een uitzending over een hulpactie voor jongeren, over de reddende kracht van muziek, waarover het Belgische dagblad De Morgen bericht. Ook Filip vertelt in de uitzending over zijn moeilijke achtergrond. Daar kon Filip destijds zelf niet op rekenen, stelt hij. “Hoewel ik niet zo verbonden was met muziek toen ik jonger was, neemt muziek nu een groter deel van mijn leven in beslag. Als je zelf kunt spelen, voel je je meer bevrijd.”

%d bloggers like this: