Spread the love

Ernst Hund Sherman:- När “Jul med Ernst” kommer tillbaka i rutan tyder det på att det är dags för en viss högtid. När man sprider julsånger förutspår programledaren Ernst Kirchsteiger manuset, åker i en känslomässig berg-och-dalbana och upptäcker värmen inom sig själv. Med hans ord, “mitt liv i rutan har handlat om att övertyga individer om att de har drivkraften och kapaciteten att uppnå sina mål.”

Ernst Hund Sherman
Ernst Hund Sherman

Men även om hemmet är vackert och det omgivande området är fantastiskt, är kullen karg och det är klart varmt, vilket resulterar i en ganska lika uppdelning mellan klimatoro och julstämningar i huset. Detta år kommer att läggas till på listan ännu en gång. För den här produktionen har filmskaparna insisterat på att stanna kvar i landets snöigare regioner och de har inte besökt Norrland sedan den första säsongen spelades in i Funäsdalen 2008.

Att göra trätomtar med fårskinnsskägg, en handgjord julstjärna, nya örngott att sätta över gamla, hänga en linneduk över väggen och måla ett träd och skapa en snurrande granlåda är allt han tycker om att göra.

Bland de saker han gör är att baka brownies, fransk nougat och tryffel; skapa sin egen senap; förbereda vorschmack; och efter att ha fått “en syn på en sugga som sitter lite lat på sidan med ett helt antal unga ungar som gnager på henne”, gå till en sockerbagare och få ett koppel av marsipangris.

På gott och ont är han upptagen av att leva ett behagligt liv och beströja allt med sina varumärkes “allvar”. Ernst var en unik figur när han först slog igenom, tack vare sin mytologi och sin rustika sorts metrosexualitet.

Året – ett begrepp som omfattar tolv månader och (vanligtvis) 365 dagar – kan delas upp i två chocker – åtminstone för ett litet antal tv-tittare -: sommar (med Ernst) och jul (med Ernst). Nedräkningen till slutförandet av en halvlek börjar så snart den första halvan är slut. Och det är Ernst Kirchsteiger som ansvarar för att vända timglaset så att sanden börjar rinna.

Som en svala är jag singel under sommaren. Då är jag som en kylig vintermorgon mitt i sommaren. “Det är onekligen sant att jag är riktigt glad över att ha varit en del av så många svenska år under så lång tid”, tillägger han.

Ernst Hund Sherman
Ernst Hund Sherman

Det råder ingen tvekan om att julen närmar sig med stormsteg och i TV4:s “Jul med Ernst”, som utspelar sig i värmländska Sax-brukets 1500-talsatmosfär, hälsar Ernst Kirchsteiger tittarna med en varm och välkomnande hand.

Årets programserie blir det 14:e året i rad som den presenteras. I vintermörkret är det inte orimligt att efter en så lång tid referera till Ernst Kirchsteiger som en institution. Åren som gått har också gett värden värdefulla lärdomar.

En semester under en särskilt dyster period på året erbjuds. Du behöver verkligen tända ljus, träffa vänner och familj och hitta ett sätt att bryta upp monotonin i denna annars ganska långa och dystra tidsperiod. Julen tillåter oss också att vara lite mjukare på insidan, och det är en underbar tid att uttrycka vår tillgivenhet för andra.

Enligt Ernst Kirchsteiger skulle betydelsen av ett genuint julfirande kunna demonstreras genom att fundera över hur det skulle se ut om julen plötsligt skulle upphöra att firas. Det är en bilderbok i syfte att konstruera sin identitet som ligger decennier efter tiden.

Ernst Hund Sherman
Ernst Hund Sherman

En liten mormor som dök upp på julafton i vår ungdom är ett exempel på någon vi alla minns. Hans ord är lite otydliga, men han fortsätter: “Jag har upptäckt att julen önskar oss väl.”

By Nancy

%d bloggers like this: