Fleur Launspach Leeftijd

Spread the love

Fleur Launspach Leeftijd Tijdens het gesprek had Fleur Launspach het op prijs gesteld als een misverstand opgehelderd had kunnen worden. “Nee, het spijt me dat ik je moet teleurstellen, maar ik ben niet de dochter van actrice Rik Launspach.” Het is een hoax die werd bestendigd door een willekeurige man op een site die veel mensen lezen. Mijn oom heet Rick.

Fleur Launspach Leeftijd
Fleur Launspach Leeftijd

Fleur Launspach behaalde haar diploma aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze haar bachelor Media en Cultuur studeerde en zich toelegde op het maken van documentaires. Als camerajournalist werkte ze als freelancer aan producties in Zuid-Amerika en Afrika voor verschillende verkooppunten, waaronder Follow the Money, Al Jazeera, Nieuwsuur, OneWorld en VPRO Buitenland.

Het is onmogelijk te overschatten hoe opwindend het is om rapporten uit het Verenigd Koninkrijk te lezen. De volgende dag ontcijfer je het kleurrijke en humoristische politieke toneelstuk dat zich afspeelt in het Lagerhuis, en de dag daarna slenter je door een verscheurd Belfast.

De Britten zijn een verwarrend en tegenstrijdig volk dat hoffelijk en wreed kan zijn, enorm rijk en wanhopig arm. De constante stroom van nieuwe verhalen stopt nooit. Journalistiek en politiek zijn zo met elkaar verweven dat zelfs de premier grapt dat hij nog steeds voor de krant werkt. Dit is een bewijs van hoe nauw de twee industrieën met elkaar verbonden zijn.

In mei 2021 werd Launspach gepromoveerd tot correspondent in Groot-Brittannië, als opvolger van Tim de Wit. Zij heeft een arbeidsverleden bij De Wit. Gedurende die twee jaar werkte ze als freelancer in Londen voor verschillende verkooppunten, waaronder NBC News en Al Jazeera English.

Daarnaast maakte ze voor de serie After the Klap een documentaire over de brand in de Grenfell Tower. Op haar website noemt ze zichzelf ‘een ervaren internationale journalist die heeft gewerkt voor grote nieuwssites en enkele van de toonaangevende streamingdiensten’. Ze heeft een aantal jaren in de journalistiek gewerkt.

In het verleden bekleedde ze functies als journalist in Nederland, België en Scandinavië, waar ze voornamelijk onderwerpen behandelde op het gebied van politiek, Brexit en klimaatverandering. Daarnaast deed ze verslagen van haar reizen in Afrika en Zuid-Amerika.

Fleur Launspach Leeftijd
Fleur Launspach Leeftijd

Daarnaast heeft ze geschreven voor publicaties als Al Jazeera (Online), Buitenlands Beleid, VICE, De Correspondent, NRC, Trouw, Vrij Nederland, Oneworld en meer. Voor haar opleiding volgde zij de Universiteit van Amsterdam.

Na weer een hectische dag in Westminster, besloot ik Tim te sms’en om wat stoom af te blazen. Het schandaal rond al die afgesloten borrels en feesten in Downing Street heeft eens te meer aangetoond hoe theatrale politiek in dit land kan zijn, met een verscheidenheid aan verschillende verhalen. De theatervoorstellingen in het Lagerhuis leggen alle kenmerken en tekortkomingen van de menselijke natuur bloot. De vier ondeugden zijn trots, rivaliteit, overmoed en jaloezie.

Van het persoonlijke leven van Fleur Launspach is niet veel bekend bij het publiek. Het is overduidelijk uit haar Instagram dat ze een passie heeft voor het verkennen van nieuwe plaatsen, geniet van toevallige ontmoetingen en veel waarde hecht aan haar relaties met haar vrienden en familie. Het is niet bekend of Fleur een romantische relatie heeft, en als dat zo is, is het nog minder duidelijk wie haar potentiële vriend of vriendin zou zijn.

Ik ben van Qatar naar Londen verhuisd omdat ik verliefd werd op een Britse arabist, en hij komt uit het Verenigd Koninkrijk. Toen ik Tim de Wit voor het eerst ontmoette, destijds correspondent in het Verenigd Koninkrijk voor de NOS, werkte ik als freelance journalist voor media als Al Jazeera, de Amerikaanse NBC en zelfs de tabloid The Daily Mail.

Omdat hij even zonder producer zat, ben ik hem gaan assisteren bij het invullen van die rol. Het jaar daarvoor, toen duidelijk werd dat hij op het punt stond te vertrekken, heb ik mijn interesse getoond om zijn functie over te nemen en heb ik mijn sollicitatie ingediend. Om de NOS te mogen bellen is mijn werkgever een voorrecht. En als ik zeg dat ik voor de Nederlandse tak van de BBC werk, krijg ik hier positieve reacties.

Launspach volgt vanaf mei 2021 Tim de Wit op als hoofdreporter in het Verenigd Koninkrijk. Ze werkte al aan een aantal projecten samen met De Wit. Ze werkte twee jaar als freelance journalist in Londen, gedurende welke tijd ze artikelen schreef voor onder meer NBC News en Al Jazeera English.

Ze maakte ook een documentaire over de brand in de Grenfell Tower, die op de BBC werd uitgezonden als onderdeel van de serie waar ze aan werkte, genaamd After the Klap. Op haar website identificeert ze zichzelf als “een ervaren internationale journalist die heeft gewerkt voor grote nieuwsorganisaties en enkele van de grootste streamingdiensten.”

Het begin van mijn correspondentschap valt precies in het midden van een nieuwe start voor de Britten. Naast het Europese continent, dat nooit echt een gevoel van verbondenheid heeft gegeven Voor hen is de relatie die ze hebben met de rest van de wereld op dit moment het belangrijkste aandachtspunt.

De jaren daarvoor werkte ik voor Al Jazeera English in het Midden-Oosten en de jaren daarvoor reisde ik als freelance journalist door Afrika en Latijns-Amerika. Mijn eerdere ervaring in het internationale nieuws komt in deze functie goed van pas.

En nu is het een paar jaar geleden dat ik heb kunnen zeggen dat dit eiland in de Oostzee mijn thuis is. Ik rapporteer over een natie die zichzelf herschept in de nasleep van Brexit met mijn vinger aan de pols van de politiek en mijn oor tot de grond als het gaat om het perspectief van het Britse volk.

Fleur Launspach Leeftijd
Fleur Launspach Leeftijd

Het is zover gekomen dat hij en zijn vrouw regelmatig opmerkingen over hun dochter in het nieuws horen. Het lijkt een beetje kinderachtig dat het van mijn eigen vader komt. Maar ik kan je één ding zeker vertellen: tijdens het kerstdiner hebben we heerlijk gelachen over dit onderwerp.

%d bloggers like this: