Spread the love

Greta Thunberg Ziekte – Een jonge milieuactivist uit Zweden spreekt wereldleiders en bedrijfsleiders aan over hun falen om de klimaatverandering aan te pakken. De Zweedse milieuactivist was degene die als eerste op de proppen kwam met de term ‘greenwashing’ om de gewoonte te karakteriseren van regeringen en bedrijven die toppen houden die er indrukwekkend uitzien, maar in feite heel weinig of niets bereiken om de opwarming van de aarde aan te pakken. Ondanks het feit dat hun advertenties en PowerPoint-presentaties het doen lijken alsof dit het geval is, is dit niet het geval.

Greta Thunberg Ziekte
Greta Thunberg Ziekte

De bekende psycholoog, die bekend genoeg is om in tv-shows te verschijnen, legt veel nadruk op het feit dat Greta niet je gewone preteen of tienermeisje is (zoals hijzelf). Hij haalt onder meer recente nieuwskoppen aan over de gezondheid van de activistische tiener. “Het feit dat we dit kind deze ervaring aandoen, doet me mateloos verdriet.”

Ze heeft hulp nodig omdat ze worstelt met een eetprobleem, het Asperger-syndroom en een voorgeschiedenis van depressie. Als ik me niet op mijn gemak zou voelen om het mijn eigen kind aan te doen, zou ik me zeker niet veilig voelen om het voor een internationaal publiek te doen.

“Ze gleed langzaam weg in een duistere kloof”, zei de verteller. Ze stapte weg van haar computer nadat ze haar toetsenbord had weggelegd. Haar lippen waren niet langer in een glimlachende positie. Plots kwam ze met een schok tot stilstand. De moeder van operazangeres Malena Ernman, Malena Ernman, heeft gemeld dat haar dochter is gestopt met eten.

De voorvechter van milieubescherming viel in slechts twee maanden tijd tien pond af. Een groep psychiaters en psychologen kwam tot de conclusie dat ze zowel aan het Asperger-syndroom als aan een obsessief-compulsieve stoornis lijdt.

De toespraak die Greta eerder deze week hield, die gevuld was met woede en emotie, maakte veel mensen woedend en ze uitten hun afkeuring. Zelfs de president van de Verenigde Staten, Donald Trump, kon het niet laten een vernietigende tweet over het jonge kind te publiceren.

Leerlingen van 13 tot 24 jaar in meer dan 123 landen spijbelden in maart van dit jaar om te laten zien dat ze voorstander zijn van sterkere klimaatactie en een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

Greta Thunberg Ziekte
Greta Thunberg Ziekte

Thunberg was een van de sprekers tijdens de demonstratie die plaatsvond in Stockholm. We hebben niet de beslissing genomen om op deze planeet geboren te worden, maar toch zullen we de rest van ons leven hier moeten doorbrengen. Onze kinderen, hun kinderen en de generaties die na hen komen, zullen allemaal op dezelfde manier worden beïnvloed. Dit voldoet op geen enkele manier aan onze normen. Omdat onze toekomst op het spel staat, geven we de strijd niet op. “

Vanwege het feit dat ze ‘geestesziek’ is, beweerde de conservatieve auteur Michael Knowles in een interview met Fox News dat het tienermeisje ‘uitgebuit wordt door haar ouders en de internationale communistische beweging’. De bewering van Knowles was gebaseerd op het feit dat ze ‘geestesziek’ is.

Op maandag verwees Thunberg, de Zweedse adolescente activiste, naar personen die reacties hadden getweet die negatief waren op haar verklaring als ‘haters’. Ze steken bij elke kans de grens over om gesprekken over klimaatverandering en het ecologische probleem te vermijden. Op Twitter zei ze: “Simpel gezegd, ik geloof dat ze ons als een bedreiging beschouwen”, en haalde haar redenering aan.

Volgens hem nemen regeringen en bedrijven deel aan een praktijk die bekend staat als ‘greenwashing’, die bestaat uit het doen van grote beloften over de kwestie van klimaatverandering, maar niets doen om het probleem daadwerkelijk aan te pakken. Dit is niet het geval, ondanks het feit dat hun gepolijste PowerPoint-presentaties en opvallende advertenties het laten lijken alsof het zo is.

Thunberg staat sinds augustus van het voorgaande jaar aan het roer van klimaatmarsen en evenementen zoals deze zijn voor haar vanzelfsprekend. De eerste vlag die ze tijdens haar demonstratie gebruikte, was een eenvoudige gele. De afgelopen jaren reisde ze de wereld rond om verschillende wereldleiders te ontmoeten en hen aan te zetten tot actie op het gebied van klimaatverandering.

Naar mijn mening ontbreekt het Thunberg op geen enkele manier aan duidelijkheid. We zijn niet alleen bezorgd om onze eigen veiligheid, maar ook om die van haar. Het is vooral verschrikkelijk voor de kinderen omdat zij degenen zijn die de prijs zullen moeten betalen voor tientallen jaren aan vervuiling en de verbranding van fossiele brandstoffen.

Er is een opname gemaakt van Thunberg die de volgende toespraak hield tijdens een bijeenkomst in Glasgow, Zweden: “Je mag die klimaatcrisis in je reet steken.”

Volgens het boek overwon Thunberg haar eetprobleem met de hulp van een Greenpeace-medewerker die ze had ontmoet tijdens het eerste schoolklimaatprotest.

Professor Carr-Gregg werd onlangs geïnterviewd door het Australische radiostation 3AW, en tijdens het gesprek maakte hij heel duidelijk dat hij niet gelooft dat mensen de belangrijkste aanjagers van klimaatverandering zijn. Volgens hem zijn de acties van De Zweedse activist Thunberg verdient evenzeer een compliment.

Dat is precies waar ik het hier over heb. Als we erin slagen onze wereld te redden, hebben we nog veel werk te doen. Volgens de auteur zijn “haar ouders en de klimaatactivisten die haar openlijk gebruiken degenen die ik aanval.”

Renee Lertzman, klimaatpsycholoog in de Verenigde Staten, is van mening dat dit niet het geval is. Greta is van mening dat er een grote behoefte is aan zowel “klimaatleiderschap” als “gezond verstand”. Er is tot nu toe geen enkel bewijs gevonden van leiderschap dat de waarheid op een begrijpelijke manier communiceert. Het lijkt er niet op dat Greta onredelijk is of zich totaal niet bewust is van de wereld om haar heen. Ze diende geen ander doel dan tijdelijk in te vullen.

Hij gaf het haar cadeau, samen met een kom veganistische Thaise noedelsoep. ‘Mag ik er nog een, alstublieft?’ vraagt ​​ze na het nemen van een stuk. Greta heeft haar maaltijd nog niet op. Het geheel van de portie, niet alleen een paar happen hier en daar, dit is iets waar haar moeder over schreef in haar biografie.

Greta Thunberg Ziekte
Greta Thunberg Ziekte

Sinds augustus vorig jaar, toen ze deelnam aan haar eerste demonstratie, pleit Thunberg voor meer klimaatactie, en dit moment is representatief voor wie ze is. Nadat ze haar werk als activist begon met weinig meer dan een kleine gele protestbanner, zijn haar activiteiten nu uitgegroeid tot betrokkenheid bij grootschalige milieudemonstraties en spreekbeurten over de hele wereld.

By Nancy

%d bloggers like this: