Spread the love

Jan Gradvall Familj – Jan Gradvall var redaktör för fanzinet Jorvars Gosskor från starten 1979 fram till sin pensionering 1984. Som ett resultat av detta har han blivit en av de mest populära popskribenterna i USA. 1994 publicerade han artiklar, intervjuer och essäer, 1981–1994, en samling av hans arbete.

Jan Gradvall Familj
Jan Gradvall Familj

Gradvall har arbetat på musikwebbplatser som Feber (2000–2002) med Lennart Persson, Andres Lokko och Mats Olsson samtidigt som han bidragit till Sen kvall under Luuks redaktion och musikprogrammet Studio Pop. Gradvall har också gjort bidrag till musikprogrammet Studio Pop, som tidigare nämnts.

Han var ansvarig för CD-samlingen, Mainstreams 2005-utgivning. De andra Feber-författarnas verk ingick i denna antologi, som ingick i en serie.

Gradvall har skrivit för en rad tidningar, bland annat Dagens Nyheter, Café och Expressens kulturidésektion. Dessutom är Gradvall programledare för en musikpodd för Sveriges Radio och medverkar som gästkommentator i TV4 Nyhetsmorgon, där han analyserar populärkulturrelaterade ämnen.

Gradvall skriver numera främst för Dagens Industri, men han har även bidragit i andra tidningar tidigare, bland annat Dagens Nyheter, Café och Expressens kultursektion. Sedan är det Gradvall, som är namnet på Sveriges Radios musikpodcast, och Nyhetsmorgon, där han fungerar som expert på populärkultur.

Tidigare har Gradvall suttit i Musikverkets konstnärliga råd och i referenskommittéer på Norska Kulturrådet. De finns båda i Sverige. Först var han avgörande för att etablera och sedan fungera som dess första ordförande i tre år. Gradvall har även varit ordförande i den svenska juryn för Nordiska Musikpriset. Han har ett imponerande CV.

Tidningen Pop anställde honom som journalist i början till mitten av 1990-talet. Han var där länge. Som ett resultat av detta har han publicerat en bok om tv och skrivit många artiklar om den (1995).

Enligt Dagens industrikritiker Gradvall användes Zlatan Ibrahimovi för att öka nyhetsvärdet på en annons för Volvo, som Gradvall publicerade i januari samma år. Enligt artikeln höjdes reklamfilmens värde på grund av Ibrahimovis utseende. Belackare hävdade att rapporteringen gjorde att gränsen mellan journalistik och reklam blev mer och mer suddig.

Medan han arbetade som fanzinförfattare för Jorvars Goskor mellan 1979 och 1984 blev Jan Gradvall en av Norges mest kända popförfattare. Artiklar, intervjuer och essäer 1981–1994, en sammanställning av hans egna skrifter, publicerades 1994. Som bidragsgivare till tidningen Pop i början till mitten av 1990-talet gjorde han regelbundna framträdanden där. Det är också värt att notera att han har skrivit mycket om ämnet och till och med släppt en bok (1995).

Gradvall har skrivit för en mängd tidskrifter utöver Dagens Industri, bland annat Dagens Nyheter, Café och Kultursektionen i Expressen. Dessutom är Gradvall programledare för en musikpodd för Sveriges Radio och medverkar som gästkommentator i TV4 Nyhetsmorgon, där han analyserar populärkulturrelaterade ämnen. Gradvall har tidigare suttit i Musikbyråns moderna styrelse och Statens Kulturrds referensgrupper.

Jan Gradvall Familj

Universitetskritiker Gradvall utsattes i januari 2014 för en lång artikel han publicerade i Dagens Industri om framställningen av en Volvoannons som hade ett överdrivet nyhetsvärde eftersom den visade Zlatan Ibrahimovi. Enligt artikeln höjdes reklamfilmens värde på grund av Ibrahimovis utseende.

Belackare hävdade att rapporteringen gjorde att gränsen mellan journalistik och reklam blev mer och mer suddig. Gradvall bjöd in Thström att delta i en exklusiv intervju förra året för att hjälpa till att marknadsföra hans nya album, som fick en del dåliga recensioner. Gradvall pratade med Max Martin, producent och textförfattare, för första gången i februari 2016 i samband med Polarpriset.

Han var drivkraften bakom inrättandet av Sweden’s Music Hall of Fame och fungerade som dess första ordförande under en period av tre år. Som chef för Sveriges urvalskommitté för Nordiska Musikpriset ledde Gradvall förhandlingarna. Som ett resultat har han varit med i tv-programmet Postcode Millionaire, där han fungerar som expertpanelmedlem.

Gradvall har arbetat på musikwebbplatser som Feber (2000–2002) med Lennart Persson, Andres Lokko och Mats Olsson samtidigt som han bidragit till Sen kvall under Luuks redaktion och musikprogrammet Studio Pop. Gradvall har också gjort bidrag till musikprogrammet Studio Pop, som tidigare nämnts. Det var 2005 som han och flera andra februariförfattare arbetade på en cd-antologi som heter Mainstream, som distribuerades som en serie.

Att Gradvall har gått in i en proffsliknande grotta till följd av denna kritik är något jag håller med kritiker som tidigare har sagt att den aktuella bevakningen kan användas som publicitet för privatpersoner ately höll Polarstiftelsen.

I TV4:s morgonnyhetsprogram stod Jan Gradvall som popprofessor. Gradvall är mest känd för sina skrifter om populärkultur, vilket han har gjort sedan 1970-talet. Han föddes i Linköping, Sverige, den 3 juni 1963. Bokens författare, Pia Gradvall, gav honom den i present.

När Thstroms nya album, som fick blandade recensioner, marknadsfördes, bjöd Gradvall in honom att delta i en exklusiv intervju med honom förra året. Gradvall var värd för sin första intervju med Max Martin på mer än 15 år i februari 2016 i samband med tillkännagivandet av årets mottagare av Polarpriset.

I Sen Valls redaktion ingick Gradvall, som också arbetade på musikprogrammet Studio Pops redaktion med Luuk. Dessutom grundade han tillsammans med Lennart Persson, Andres Lokko och Mats Olsson den numera nedlagda musikwebbplatsen Feber (2000–2002). Gradvall har en lång historia inom musikbranschen. 2005 släppte han CD-antologin Mainstream tillsammans med de andra Feber-författarna som en del av en serie som de arbetade på tillsammans.

By Nancy

%d bloggers like this: