Spread the love

Kajsa Ollongren Ziekte | Na een onderbreking van bijna zes maanden zal Kajsa Ollongren, de pas herkozen vicepremier van D66, in haar eerste publieke optreden sinds haar comeback uitgebreid vertellen over haar ziekte en de zware reis terug naar Den Haag. “Het menselijk lichaam is geen machine”, zegt de auteur.

Kajsa Ollongren Ziekte
Kajsa Ollongren Ziekte

Ondanks haar hectische agenda vindt Kajsa Ollongren, de momenteel vertrekkende minister van Binnenlandse Zaken en vice-premier, tijd om te gaan zitten voor dit interview. Met de aanstaande verkiezingen is het voor de ministers in het kabinet-Rutte III tijd om afscheid te nemen van hun respectieve portefeuilles en ministeries.

Kajsa Ollongren Ziekte
Kajsa Ollongren Ziekte

Elke week interviewen presentator Wilfried de Jong en politiek verslaggever Wilma Borgman een van hen over de vorige kabinetsperiode, die te zien is op RTL. Kajsa Ollongren, vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, spreekt deze week.

Sterker nog, in plaats van me beter te voelen, begon ik me slechter te voelen. Eerst vond ik het vreemd. De KNO-arts verzocht om meer onderzoeken. Hij ging naar de dokter en liet bloedonderzoek doen, wat iets aan het licht bracht. Hierdoor ben ik naar een internist gestuurd.

Daarna ging ik naar het AMC, waar ik een endocrinoloog zag (specialist die onderzoek doet naar complexe hormoonstoornissen, red.). Hij ontdekte al snel een verband tussen mijn chronische ziekte en de symptomen die ik ervoer. Omdat mijn bijnieren niet meer goed functioneerden, kon ik niet genoeg cortisol aanmaken om mijn immuunsysteem te ondersteunen.”

Ze is zo gewend geraakt aan Amsterdam dat ze haar eigen stad niet meer herkent. Amsterdam sluimert onder het gewicht van de Coronacrisis. “In het begin vond ik het een slechte situatie.” De stad is niet meer wat het was. Net als vele anderen ben ik veel meer gaan lopen.

Het is levenloos, leeg en verstoken van enige sfeer sinds de corona-gebeurtenis. Je krijgt gewoon niet meer de indruk dat een stad springlevend is. Ik mis het echter wel, evenals de afwezigheid van kunst en cultuur in het algemeen’, zegt ze in haar afscheidsinterview.

Kajsa Ollongren Ziekte
Kajsa Ollongren Ziekte

De verkiezingen voor het jaar 2021 hebben nog niet plaatsgevonden en we staan ​​aan het begin van de derde golf van de besmetting met het coronavirus. Als we van de ene afspraak naar de andere rijden, nemen we dan ook videocontact op met de minister vanaf de achterbank van haar bedrijfswagen.

“Ik had altijd last van voorhoofd- en sinusitis, en ik raakte steeds meer uitgeput”, legt ze uit. Ollongren gelooft dat de uitputting die ze ervaart een gevolg is van de ontsteking, die volgens haar wordt verergerd door haar werk. ‘Zelfs als je je best doet, ben je vatbaarder. Daarom vond ik het heel acceptabel dat ik ziek was, zeker gezien de tijd van het jaar.

Na een reeks medicamenteuze behandelingen zal na de zomermaanden een procedure worden uitgevoerd om de aanhoudende ontsteking te bestrijden. maar in plaats van beter te worden, werd ik slechter.” De minister kan haar taken nog steeds alleen door pure vastberadenheid doen.

By Nancy

%d bloggers like this: