Leoni Jansen Ziek

Spread the love

Leoni Jansen Ziek:- Leoni Jansen werd geboren in 1955 en staat bekend om haar werk als presentatrice, zangeres en actrice. Begin jaren zeventig werkte ze samen met Simone Kleinsma en Gerard Cox aan een theaterstuk.Eind jaren zeventig was Jansen actief als jazzzanger en gaf hij optredens op diverse festivals, waaronder het North Sea Jazz Festival.

Leoni Jansen Ziek
Leoni Jansen Ziek

Daarna begon ze haar carrière bij radio en televisie.Onder de titel “Running Fire” gaven Jansen en Philip Freriks samen een presentatie over het leerzame programma. Haar meest opmerkelijke prestaties in de televisiewereld waren onder meer het hosten van de culturele programma’s “Uit de kunst”, “Geen C tehoog” en “Jansen en Co” (vanaf december 1987), die allemaal bekende gasten van zowel de Nederland en andere landen. Daarnaast zat ze in de redactie van het NOS-muziekprogramma Rotonde.

Na dit evenement besluit ze de televisie te verlaten en zich te concentreren op haar zang- en muziekcarrière. Ze werkt samen met andere vrouwen in televisieseries als ‘Not Pruned’ en ‘She’s Got Game’. Daarnaast trad ze op voor Nelson Mandela en het huwelijk van kroonprins Willem Alexander en prinses Maxima.

Ze maakte voor het eerst kennis met Keltische muziek door haar samenwerkingen met zangers als Niamh Parsons en Karine Polwart. Met de release van de cd Three Little Magic Words zet ze haar eerste stappen op het gebied van volksmuziek en singer-songwriters.Daarna brengt ze haar tweede cd uit, Heart Strings & Loose Ends. Deze bevat zowel traditionele muziek als covers van nummers van Karine Polwart en Nick Drake.

Ze begon haar carrière als televisiepersoonlijkheid en diende als presentatrice voor de dagelijkse uitzending van “Children’s News” op de Nederlandse nationale televisie. Daarna was ze presentator van een aantal verschillende kunst- en muziekgerelateerde programma’s op televisie, en uiteindelijk kreeg ze haar eigen show genaamd Jansen & Company.

Ze stopte met haar baan bij de televisie, zodat ze meer tijd kon besteden aan zingen en acteren in theatervoorstellingen, en ze produceerde een aantal muziektheatervoorstellingen. Ze heeft verschillende activiteiten verzorgd, zoals een operafeest voor kinderen in Vredenburg en een pyjama-avond in het Concertgebouw. Ze heeft ook theatershows gegeven voor beroemde bands als Room Eleven, Sensual en Giovanca.

Zo was ze medeverantwoordelijk voor de theatrale hit Female Factory, waarin 13 vrouwelijke topsterren uit in totaal 10 landen gelijktijdig werden gepresenteerd. De show werd ook uitgevoerd in Moskou en Madrid, en kwam op de hielen van een week waarin Theater Carré volledig volgeboekt was. Ze was de producer van de serie Wereldwijven, die een zangeres uit Nederland koppelde aan een artiest van een ander continent.

Leoni Jansen, een succesvolle zangeres en theatermaker, moet zich inspannen om de enorme prestaties van haar werk goed te leren waarderen. Deze acute crisis roept herinneringen op aan de rouwperiode die ze doormaakte na het overlijden van een geliefde: “Vanaf dat moment ontdekte ik hoe ik het beste uit elke dag kon halen”, zei ze.

Leoni Jansen, zanger en theatermaker, is al jaren een toonbeeld van uitmuntendheid op het gebied van muziek. Ze gaf optredens die ronduit buitengewoon waren, onder meer met de African Mama’s en de Daughters of Africa.

Ze staat echter ook bekend om het hosten van kinderoperafeesten, het opnemen van cd’s, optredens met pianist Polo de Haas en recentelijk als samenwerking met Carel Kraayenhof. Ze doet haar best om te leren genieten van haar triomfen, en als gevolg daarvan leeft ze nu in overvloed.

Leoni Jansen Ziek

Hoewel het in het donker zitten hielp om Onno te kalmeren, merkte ik dat het tegenovergestelde waar was voor mij. In het licht hiervan vroeg ik hem: “Mag ik weten hoe lang ze je nog geven?” Hij antwoordde met een “ja”. ‘Op voorwaarde dat u mij niet informeert.’

Ik wist dat hij nog maar een paar weken te leven had. Hij was niet op de hoogte van dat feit. Ik dacht dat dit echt een prachtig aspect was van de verbinding die we met elkaar delen. Ik geloofde dat hij op de hoogte was van de redenen achter mijn nieuwsgierigheid en dat hij geloofde dat ik in staat was de situatie aan te pakken zonder hem daarvan op de hoogte te stellen.

“Onno had darmkanker. Hoewel niet meteen duidelijk werd dat hij zou overlijden, hebben we na de diagnose eigenlijk nooit goed nieuws gekregen. Niet na een operatie, niet na de eerste chemokuur en niet ana de tweede ronde chemotherapie. Na een langdurige ziekte van meer dan een half jaar kwam daar eindelijk een einde aan.

Als u ernstige problemen heeft met uw ademhalingsgezondheid, is het nastreven van een carrière als zanger waarschijnlijk niet de beste optie voor u. Desondanks deed Leoni Jansen precies hetzelfde.
Sinds ze drie jaar oud was, leed ze aan ernstige astma.

Op hetzelfde moment werd tien jaar geleden ook COPD opgenomen. Dit weerhoudt haar er echter niet van haar ambities in de artistieke wereld na te jagen. In feite heeft de fysieke voorbereiding op het zingen alleen maar gediend om haar vaardigheid om te zingen te verbeteren.

Als kind had ik de indruk dat ik de meeste tijd in bed doorbracht. Mijn borst was vaak overbelast. Door de ernst van mijn ziekte waren er hele maanden waarin ik maar één keer per week naar school kon. Ik begon met balletlessen toen ik vier jaar oud was. De arts adviseerde me prompt om te stoppen met het gebruik ervan. Hij was bang dat ik door zou gaan tot ik instortte van uitputting, omdat ik zo toegewijd was aan de zaak.

Het blijkt ook dat ik allergisch ben voor van alles en nog wat, van huidschilfers van huisdieren tot oude boeken, haar tot huisstof en alles daartussenin. Ook het gebruik van dieren was verboden. Dus ik ga geen kat nemen of rijlessen nemen. Varkens waren de enige dieren die me niet stoorden, wat grappig is! Maar mijn ouders konden ze niet eens dicht bij huis brengen.

In die tijd waren er maar weinig effectieve medische opties beschikbaar. Als gevolg daarvan was de enige optie om in bed te blijven. In de jaren dat ik een tiener was, ervoer ik een duidelijke verbetering in de situatie. Bovendien maakte de ontwikkeling van nieuwe therapieën het voor mij mogelijk om een ​​leven te leiden dat steeds normaler werd. Er zijn echter bepaalde beperkingen.

Voor mijn lichaam zorgen is mijn hele leven een vereiste geweest, maar toen ik in de twintig en dertig was, was ik er niet altijd goed in. Ik duwde mezelf vaak boven mijn fysieke mogelijkheden in een daad van verzet tegen mijn toestand. Ik zou bijvoorbeeld blijven rondhangen met mijn vrienden in de plaatselijke pub.

In de dagen erna moest ik betalen voor het gebruik van de tabaksrook. Ik was ook vaak onwel. Ik heb ongeveer 22 keer de diagnose longontsteking gekregen. Toch viel het hectische, drukke bestaan ​​me uiteindelijk niet mee. Het bleek dat de adrenalinestoot die mensen voelden tijdens de voorstelling een goede manier was om astma te behandelen.

Een paar jaar geleden, toen er minder stress in mijn leven was, merkte ik een abrupte toename van de ernst van mijn ademhalingsproblemen. Het gevoel meer in harmonie met mezelf te zijn was geweldig, maar ik moest de spanning zo snel mogelijk onder controle krijgen.

Leoni Jansen Ziek
Leoni Jansen Ziek

Ze vond de tijd en de motivatie om een ​​boek te schrijven over de ervaringen van haar vader tijdens de oorlog. Wat nooit eerder werd verwoord, is veranderd in begrip: begrip van de uitdagende beslissingen die individuen moeten nemen in complexe tijden van oorlog.

%d bloggers like this: