Lina Axelsson Kihlblom Barn

Spread the love

Lina Axelsson Kihlblom Barn:- Lina Marjatta Axelsson Kihlblom, född 24 juni 1970, är ​​en svensk politiker som suttit som utbildningsminister sedan 30 november 2021 och är medlem i det socialdemokratiska partiet. Lina Axelsson Kihlblom är fortfarande singel och har inga barn. Hon är mamma till en. Hon är singel och har inga barn. Hon har tidigare haft befattningar som jurist, lärare och skoladministratör.

Lina Axelsson Kihlblom Barn
Lina Axelsson Kihlblom Barn

Axelsson Kihlblom var då rektor för en grundskola i Haninge kommun och hon satt även i skolnämnden läsåret 2015-16. Hon började arbeta som förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen på Nynäshamns kommun i januari 2018 och har varit på den tjänsten sedan dess.

Rektorer, en TV-serie från SVT och hennes framgångsrika insatser för att förbättra elevernas prestationer på Ronnaskolan i Södertälje var katalysatorerna för hennes första offentliga erkännande. Kommer du fortfarande att gilla mig efter det här? 2015 blev en kritikersuccé som fick stor uppskattning en kritikersuccé.

Våga leda skolan – med ett öga mot framtiden, en roman om självupptäckt; och hennes ledarskapsbok, Våga leda skolan – med ett öga mot framtiden, som släpptes 2016 och är en berättelse om ledarskap. Ingen vet faktiskt vem jag är. Jag är en roman som gavs ut 2019.

Lina Axelsson Kihlblom Barn
Lina Axelsson Kihlblom Barn

Som advokat har hon tidigare erfarenhet av att arbeta för ett exportföretag samt med EU-lagstiftning i EU:s huvudstad. Hon har också haft positionen som direktör för marknadskommunikation för ett irländskt IT-företag. Hon har även tidigare erfarenhet av att arbeta som lärare.

Året därpå upphöjdes hon till rektor på Enskede Byskola i Stockholm och året därpå befordrades hon till rektor på Ronnaskolan i Södertälje där hon dessförinnan redan jobbat tre år. Hennes tv-debut kom i serien Rektorer på Utbildningsradion, där hon snabbt skapade ett rykte för sig själv genom att effektivt vända skolans dåliga prestationer och dramatiskt höja elevernas betyg.

Kommer du fortfarande att gilla mig efter det här? Boken, som släpptes hösten 2015, var hennes första som författare och den markerade hennes debut på området. Under vilken hon avslöjar att hon föddes med en maskulin kroppsbyggnad och att hon fått en könskorrigerande behandling för att göra henne mer feminin. När hon medverkade i SVT:s Skavlan berättade hon om sina upplevelser i samband med författardebuten, samt sina kommentarer om författarens arbete.

Lina Axelsson Kihlblom Barn

  • Lina Axelsson Kihlblom har deltagit i ett flertal träningspass genom åren. Hon har en kandidatexamen i juridik från Uppsala universitet,
  • samt rektorsutbildning vid Stockholms universitet och skolledarutbildning vid bland annat institutioner som Rektorsakademien i Stockholm.
  • Hon är skicklig i ett antal språk, inklusive tyska, franska, spanska, engelska och svenska, bland annat.
  • Axelsson Kihlblom tävlade under manligt lagnamn och personnummer fram till början av 1990-talet och hon hade även då ett könskorrigerande förfarande.
  • Detta var kulmen på en långvarig procedur som började med ett läkarbesök när hon var 19 år och varade i ett antal år efteråt.
Lina Axelsson Kihlblom Barn
Lina Axelsson Kihlblom Barn

Dokumentären “Rektor vid universitetet i Rostock”, som hade Lina Axelsson Kihlblom som medverkande, visades i tysk tv i september 2015. Arbetet som står i fokus för denna uppsats avslutades i Södertälje, hos välkända och kl. den tid stridiga Ronnaskolan. Medan hon gick i gymnasiet gick andelen barn som kvalificerade sig till college från 55 procent till 75 procent, vilket hon tyckte var uppmuntrande. Den följer på dokumentärserien Rektorerna som sändes i SVT 2011. Den här dokumentären fungerar som en fortsättning på berättelsen.

%d bloggers like this: