Madonna Familj

Spread the love

Madonna Familj: Madonna Louise Veronica Ciccone, 62, har skapat sina egna masker sedan hon var barn, och hon har länge betraktats som en av världens svåraste och mest kända artister i vår tid. Till exempel, som hon själv sa i en intervju med Vogue 2019: “Det har alltid funnits några förebilder för mig.” För att se till att ingen gör som jag gör. Dessutom är det lite oroande.

Madonna Familj
Madonna Familj

Jag kan se tillbaka på kvinnor som jag tror var både stora och fantastiska – feministiska ikoner som Simone de Beauvoir och Angela Davis – men som inte fick barn. Eftersom jag är mamma till sex barn kommer jag att fortsätta att vara kreativ och aktiv i mitt samhälle, att vara politiskt aktiv, att göra mitt hem till en säker plats och att göra allt annat som jag gör. “Såvitt jag kan säga finns det inget som jag.”

Två av Madonnas sex barn är biologiska, medan de andra fyra är adopterade. Ursprungligen från Malawi, södra Afrika, kom alla fyra av Madonnas adoptivbarn vid olika perioder till hennes hemland. Finns det mycket att hålla reda på? Vi börjar i början av processen.

Mellan 1994 och 1997 var sångaren i ett förhållande med den 53-årige amerikanske skådespelaren Carlos Leon. 1996 blev de föräldrar till en flicka, Lourdes Leon, som blev Madonnas förstfödde. Madonna hade en liten framgång med ” Everybody ” 1982, när hon kunde övertala DJ Mark Kamins att uppträda som djävulen på en av New Yorks mest fashionabla nattklubbar. När hon skrev på ett skivkontrakt med Sire Records släppte hon omedelbart ett självbetitlat debutalbum 1983, som innehöll stora låtar som “Lucky Star”, “Borderline” och “Holiday”.

Madonnas första Billboard nummer ett-singel i USA var “Like a Virgin” från hennes andra studioalbum, som förde henne till internationell stjärnstatus. Nästa år återutgavs Madonnas första album under titeln Madonna – The First Record, och det var först vid denna tidpunkt som albumet nådde topp 10 på de svenska albumlistorna. Låten “Crazy for You” släpptes 1985 som en del av soundtracket till filmen Vision Quest, som också toppade som etta på Billboard-listorna i USA när den släpptes.

Madonna Familj
Madonna Familj

Madonna etablerade ett rykte från en ung ålder för att på ett utmärkt sätt använda och förstå betydelsen av musikvideomedia för att skapa en bild, och hon fortsatte att göra det under hela sin karriär. Under hela sin karriär har hon bytt producenter, utseenden och stilar, och hon har blivit välkänd för sin förmåga att regelbundet uppfinna sig själv. 1985 deltog hon i förmånskonserten Live Aid.

Madonna släppte albumet Like a Prayer 1989, efter en rad singlar och släppet av hennes tredje studioalbum True Blue 1986. På grund av detta album, såväl som hennes globala turné Blond Ambition World Tour 1990, och dokumentären In Bed med Madonna – sanning eller konsekvens, etablerade sig Madonna som en av 1980-/90-talsgenerationens viktigaste popstjärnor.

Ett antal album, inklusive Erotica (ett hiphop-influerat album med sexuella implikationer) och Bedtime Stories (ett mer R&B-influerat album med sexuella undertoner), släpptes under den första delen av 90-talet. Madonna ägde och drev sitt eget skivbolag, Maverick Records, från 1991 till 2004, som så småningom såldes till Warner Music Group.

Madonna har länge velat spela huvudrollen i en trolig filmversion av Broadway-musikalen Evita på grund av sin tidigare filmexpertis. 1995 lades delarna för den specifika filmatiseringen till listan över tillgängliga roller. Madonna provspelade för jobbet och fick rollen, varefter hon började arbeta med en sångcoach, en relation som hon har upprätthållit till denna dag. Madonna gjorde sin debut på bioduken i filmen Evita från 1996, som regisserades av Robert Rodriguez. På grund av sitt arbete med filmen belönades Madonna med en Golden Globe Award.

Madonna Familj
Madonna Familj

År 2000 hade Madonna blivit förälskad i den 51-årige brittiske filmregissören Guy Ritchie, och paret var förlovat att gifta sig. Rocco Ritchie, parets första gemensamma barn, föddes i augusti samma år, vid 19 års ålder. De adopterade David Banda, som då var 15 år, 2006.

Madonna och Guy separerade 2008 och året därpå adopterade Madonna Mercy James, som då var fyra år gammal. En adoption som väckte kontroverser sedan dotterns ursprungliga familj sa att de inte godkände hela proceduren.

Tidigare i år välkomnade Madonna ytterligare två barn i sin familj: tvillingarna Estere och Stella Ciccone Mwale, som nu är åtta år gamla men bara var fem när de flyttade in hos henne.

%d bloggers like this: