Maxida Märak Sjukdom

Spread the love

Maxida Märak Sjukdom | Maxida Märak svepte genom den svenska musikscenen som en tromb. Nu är hon tillbaka med en ny EP, och den är full av djupgående analyser av världen. Rapparen Maxida Märak, 30, var förbi “Nordegren & Epstein” i P1 i tisdags för att diskutera om hans nästa album, som kommer att finnas tillgänglig den 1 mars.

Maxida Märak Sjukdom
Maxida Märak Sjukdom

Direkt efter att ha fördjupat sig i frågan om #metoo tar intervjun en bisarr vändning. Maxida Märak, nuvarande EP-artist, talar till Dagens ETC om sina nävar, klimatkatastrofens påverkan på Sápmi, och kollapsen som fick henne att få stora bölder i ansiktet och tvingade henne att omvärdera hela sin tillvaro.

Maxida Märak Sjukdom
Maxida Märak Sjukdom

Om du tittar på bilder av dig själv verkar du ha lite problem med… – Du blir lite rädd då och då. Du verkar vara hård mot dig själv och din egen kropp, och du verkade vara ganska smal för några månader sedan, enligt Thomas Nordegren, som medverkar i programmet. rld kring henne, samt en hälsosam dos Sápmi, som brukligt.

Dessutom beviljades hon samma år Shkie Ume sameförenings ungdomsstipendium, med följande motivering: “för hennes kreativa kvalitet och bredd, som hon på ett modigt och uttrycksfullt sätt införlivar med sitt starka engagemang i samhället för samernas framtid. kultur.” Hon kan kanske höras som skådespelare i Sveriges Radios radiopjäs “Dagbok frn Gallok” som hade premiär 2014. Hon skapade även musiken till programmet.

Maxida Märak Sjukdom

Trots att hon inte har setts offentligt på länge är hon en välkänd figur för många. Maxida Märak är en naturkraft som har svept upp den svenska musikvärlden. Hon jokar, rappar och agerar, och oavsett vad hon gör spelar hennes samiska kultur en betydande inverkan på hennes framgång och utveckling.

När hon ger ut sin nya EP den 26 april handlar låtarna mindre om henne själv och mer om världen vi lever i, vilket är ett avsteg från hennes tidigare album. Låtarna på EP:n är en typ av samling av mina tankar om bland annat nuet, nuet och framtiden. Maxida hoppas att folk ska bli arga när de lyssnar på musiken och att de ska känna att den har djup.

I motsats till många andra musiker hamnade Maxida mycket snabbt i rampljuset. Hon började framföra musik i ett sent skede av sitt liv, och hon fann sig själv kastas in i rampljuset nästan omedelbart.

  • Jag har fått lite andrum och kan se saker från en annan synvinkel. Allt behöver inte handla om mig längre; istället kanske jag ägnar mer tid åt att tänka på världen omkring mig. Många människor har skadats av näthat, inklusive Maxida. Hon råkade ut för en liten olycka med en vägg för ett tag sedan och blev helt förstörd.
  • – Från den ena dagen till den andra gjorde min kropp ingenting förutom att ligga och vila. Maxida har beskrivit sin erfarenhet av Veckorevyn som “traumatisk”. “Jag gick ner mycket i vikt och fick konstiga utslag och allergier”, har hon sagt. Hon fortsatte med att säga:
  • – Efter det fick jag negativ feedback eftersom jag var sjuk. Individer kommenterade att jag verkade vara vid dålig hälsa och att de planerade att följa mig eftersom jag hade blivit för smal. Vilka åtgärder tar du för att förbereda dig för detta?
Maxida Märak Sjukdom
Maxida Märak Sjukdom

Men nu tror hon att hon har slutfört alla låtar som hon “måste” framföra för att försäkra att alla är medvetna om hennes identitet. Musikmässigt har allt jag har gjort gjorts i det fria och i rampljuset. Som ett resultat har allt jag har gjort och delat fram till denna punkt varit personligt. Det har visat vem jag är, vad jag tror på och vilka värderingar jag har.

%d bloggers like this: