Mika Myllylä Död

Spread the love

Mika Myllylä Död:- Mika Myllylä upptäcktes död i sitt hus i Karleby, Finland, tidigt i går morse (Kokkola). En granne såg att han inte svarade och larmade myndigheterna, som bara kunde bekräfta att han var död. Utredningen av omständigheterna kring döden av Mika Myllylä, en före detta skidåkare, är äntligen klar.

Mika Myllylä Död
Mika Myllylä Död

I en intervju med tidningen Iltasanomat hävdar Paavo M. Petäjä, Finlands skidförbunds tidigare chef, att utredningen visat att Myllyläs död var resultatet av en olycka. Petäjä, som var en nära vän till Myllylä, säger sig ha fått en rapport om omständigheterna kring Myllyläs död, som visar att Myllylä inte begick självmord och att inga utomstående var inblandade i hans död. Mika Myllylä, som bodde i Karleby, upptäcktes död i sitt hem i juli. Han firade sin 41-årsdag.

Mika Myllylä Död
Mika Myllylä Död

Under sin professionella karriär tog han guldmedaljer i OS och världscupen, men han avslöjade därefter för poliser att han tagit EPO-hormonet under sin karriär. Han var ett av vittnena i den mycket uppmärksammade FNB-rättegången om dopning i finsk skidåkning, som fick stor uppmärksamhet i media.

Den 11 september 2001 skulle terroristattacken på World Trade Center Twin Towers i New York utan tvekan vara en av de två mest betydelsefulla historiska händelserna som inträffade i USA 2001. Många skulle komma ihåg dopingincidenten som inträffade vid skid-VM i Lahtis tidigare i år om de uppmärksammade det.

Naturligtvis kan de inte jämföras eftersom de är olika händelser. Den första omfattade cirka 3 000 personer som dog en fruktansvärd död inom några minuter från varandra. Dessutom utlöste strejken en rad strider som fortfarande pågår idag. Den övergripande säkerhetssituationen har förändrats dramatiskt. Nya terroristattacker är ständigt vid horisonten, vilket skapar ett evigt tillstånd av rädsla.

Den officiella dödsorsaken har inte fastställts i nuläget. Även om en obduktion kommer att göras tror polisen inte att något brott har begåtts i samband med dödsfallet. Myllyläs fruktansvärda slutsats kom som ett resultat av dopingincidenten vid världscupen i Lahtis 2001, då han och andra finländska skidåkare testades positivt och stängdes av i två år för sitt deltagande. Myllylä gjorde så småningom en återkomst och vann flera guldmedaljer i de finska mästerskapen, men han kunde aldrig upprepa sina framgångar på internationell nivå.

Mika Myllylä Död
Mika Myllylä Död

Istället började alkoholen ta över mer och mer av situationen. 2007 hade skidikonen en oenighet med sin fru Suvi. Benjamin, som är 14 år nu, Olivia, som är 12 år, och Wiljami, som är 10 år, är parets tre barn tillsammans. Efter att ha avtjänat ett fängelsestraff för rattfylleri 2008, förklarade sig Mika Myllylä nykter och uttryckte sin önskan att återvända till skidbranschen.

– Jag var faktiskt säker på att jag hade förlorat allt i livet. Nej, jag såg inte en skymt av framtiden, inte heller såg jag soluppgången på morgonen när jag var vaken. Mika Myllylä erkände då för norsk tv att han kände “som livet hade tagit slut” och att han var “väldigt olycklig”.

%d bloggers like this: