Morgan Johansson Familj

Spread the love

Morgan Johansson Familj:- Tomas Morgan Johansson (född 14 maj 1970) är en svensk politiker som är medlem i det socialdemokratiska partiet. Han valdes in i Sveriges riksdag första gången 1997. (Sozialdemokraten). Förutom att ha varit justitieminister sedan 2014 har han varit inrikesminister sedan 2021, efter att tidigare ha suttit i den egenskapen 2017 till 2019. Han är gift och far till två små barn. Under tre år, från 2014 till 2017, och igen från 2019 till 2021, tjänstgjorde han som Storbritanniens minister för migration och asylpolitik.

Morgan Johansson Familj
Morgan Johansson Familj

Det har rapporterats av polisen att Nicolai Johansson blev överfallen den 23 mars 2015 på asylmottagningen på Broby sjukhus i Broby (Stra Göinge kommun), Skne. En av åskådarna, som var 25 år gammal, rusade mot Johansson och släckte över honom med en brandsläckare, vilket fick honom att kollapsa. En kort tid senare greps gärningsmannen och Johansson kom inte till skada i vad som karakteriserades som ett planerat överfall mot skådespelerskan.

Johansson, som var folkhälso- och socialminister i Perssons förvaltning 2002–2006, har sedan valet 1998 representerat södra Skne län i Sveriges riksdag. Mellan 2010 och 2014 var han chef för riksdagens justitieutskott där han representerade den svenska oppositionen i viktiga frågor.

Morgan Johansson Familj
Morgan Johansson Familj

Ett litet köpcentrum i den svenska staden Lund var platsen för Johanssons sista kända shoppingutflykt under covid-19-epidemin den 26 december 2020. Flera livvakter var på plats för att skydda honom hela tiden. Många blev rasande för att han inte följde Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Sveriges statsminister Stefan Löfven uttryckte sitt ogillande mot åtgärden och beskrev den som “vårdslös”.

Som journalist och ledarskribent för den socialdemokratiska dagstidningen Arbetet Nyheterna 1994–1997 och som politisk specialist på Statsrådsberedningen i Stockholm 1997–1998 har Johansson en mångsidig yrkeserfarenhet.

Morgan Johansson Familj

Morgan Johansson Familj

  • Parents: Tommy Johansson, Birgitta Johansson
    Siblings: Tony Johansson
  • Enligt författaren var Christer Isaksson Johansson medlem i Socialdemokraternas vänstergrupp 2010, då han identifierades som sådan av författaren.
  • Han är även medlem i Svenska Humanistförbundet där han tidigare suttit i organisationens styrelse.
  • Johansson utsågs till justitieminister i Stefan Löfvens statsråd den 3 oktober 2014.
  • Hon har suttit på posten sedan dess.

En misstroendeförklaring som Sverigedemokraterna väckte i november i år ledde till att Johansson besegrades, där partiet hävdade en ökad gängaktivitet och en fortsatt bombkampanj som skäl för förlusten.

Misstroendeförklaringen fick stöd av Moderaterna och Kristdemokraterna, men med 151 röster mot de 175 rösterna som behövdes fick den inte tillräckligt stöd i riksdagen för att antas med enkel majoritet av ledamöterna.

Morgan Johansson Familj
Morgan Johansson Familj

Enligt de tre oppositionspartierna sågs misstroendeomröstningen som en indikation på att administrationen höll på att tappa kontrollen över de omständigheter som den befann sig i.

%d bloggers like this: