Spread the love

Nanne Grönvall Familj:- Hon är mest känd för sitt arbete med bandet Nanne. Grönvall (född Nordqvist den 18 maj 1962 i S:t Matteus församling i Stockholm, Sverige) är en svensk sångare, låtskrivare och skådespelare. Hon är mest känd för sitt arbete med bandet Nanne, som hon är mest känd för.

Nanne Grönvall Familj
Nanne Grönvall Familj

En tidigare medlem i musikgrupperna Sound of Music, Peter’s Pop Squad (som skapades 1989 och producerade bara två låtar), och One More Time, den svenska singer-songwritern Grönvall har uppträtt solo och med andra grupper. Hon har tävlat i Melodifestivalen tretton gånger som artist och/eller låtskrivare, och hon har tagit hem tre förstapriser i tävlingen.

Grönvalls liv har varit en del av Melodifestivalen i 10 år, varje gång som egen artist och/eller låtskrivare. 1996, när One More Time sjöng “The Wild”, utropades hon till tävlingens vinnare efter att ha fått flest röster. Trots att det var allmänt förutspått att vinna Eurovision Song Contest i Oslo, slutade det på tredje plats, efter Irland och Norge, när alla omröstningar hade avslutats.

Nanne Grönvall Familj
Nanne Grönvall Familj

Förutom Peter Grönvall var Angelique Widengren och Peter Grönvall bland skådespelarna som medverkade i Melodifestivalens uppsättning av The Sound of Music 10 år tidigare, förutom tidigare nämnda Peter Grönvall. De skickade in ett stycke som heter “Eldorado”, som slutade på fjärde plats totalt efter att omröstningsprocessen avslutats, enligt resultaten. Gruppens erbjudande, “Alexandra”, placerade sig också på fjärde plats i tävlingen 1987.

1992 var hon med och skrev två låtar, “Nothing Goes as You Wish” (som sjöngs av Thérèse Löf) och “Whatever Happens” (som gjordes av Maria Rdsten), som båda framfördes av olika sångare och släpptes separat. etiketter. Under tävlingen 1995 samarbetade hon med Peter Grönvall och Maria Rdsten i bidraget “Den vackraste”, vilket gav Cecilia Vennersten en andraplats.

Nanne Grönvall Familj

  • Hon gjorde sin solodebut i tävlingen med låten “Jealous” 1998, och låten placerade sig på fjärde plats totalt i tävlingen.
  • Låten “Ett underbart par”, en låt komponerad av Py Bäckman som hon skickade in till tävlingen 2002,
  • avvisades innan tävlingen ens startade eftersom låten redan hade spelats offentligt,
  • vilket var ett brott mot tävlingens regler. Hon diskvalificerades av samma anledning 2003 som hon blev 2002.
  • Året därpå spelade Grönvall in en duettversion av låten med Nick Borgen, som så småningom släpptes som singel.

Hennes efterföljande solobidrag inkluderar “Eternal Love”, som inte gick vidare till finalen utan slutade på en tjugoförsta plats (sjunde i sin semifinal), “Hold on to Me”, som fick flest tittare i finalen men slutade som tvåa plats efter Martin Stenmarck när han fick högre poäng av jurygrupperna, och “I must kiss you”, som avancerade till Andra chansen och slutade på en åttonde plats. Hon har även medverkat som gruppartist i tävlingen tre gånger till.

Nanne Grönvall Familj
Nanne Grönvall Familj

Låtarna hon tävlade med i Melodifestivalen skrevs alla av henne och Peter Grönvall, med undantag för “Jag måste kyssa dig” och “Håll mig”, som båda är skrivna av Ingela “Pling” Forsman.

By Nancy

%d bloggers like this: