Nooshi Dadgostar Familj

Spread the love

Nooshi Dadgostar Familj:- Sedan 2020 har Mehrnoosh “Nooshi” Dadgostar varit ledare för Svenska Vänsterpartiet, en position han har haft sedan partiets start 2014. Nooshi Dadgostar är en 35-årig mamma till en ettårig dotter som heter Nadia som blir blivande ledare för Vänsterpartiet om allt går enligt planerna. Bristen på tillgång till saker som fordon och semestrar som barn i Nooshis hemland Sverige påverkade henne som person och politiker, enligt lagstiftaren.

Nooshi Dadgostar Familj
Nooshi Dadgostar Familj

Du behöver inte vara rik för att få ett utdelningsbidrag från regeringen. För att vara ärlig växte jag upp i ett fattigt hushåll. Vi var skyldiga pengar och hade inga tillgångar. Endast fem möbler fick komma in i huset. Det fanns också möjlighet att hyra lägenheter nära lekplatser. Dessutom sa hon i en intervju med Aftonbladet “Jag var tvungen att gå på en alldeles utmärkt förskola där jag hade mycket stöd med språket.” På 1980-talet fick Nooshis familj arbeta hårt för att säkra sin framtid.

Nooshi Dadgostar Familj
Nooshi Dadgostar Familj

Nooshi Dadgostar Familj

  • Som politisk flykting från Iran föddes Mehrnosh “Nooshi” Dadgostar i ett flyktingläger vid Perstorp.
  • När Nooshi Dadgostar först gick med i Vänsterpartiet motiverades hon av en önskan att minska sociala skillnader.
  • – Jag vill inte ha ett samhälle där det är stora skillnader; Jag tror att vi är som bäst som samhälle när vi alla har det ganska bra.
  • Som ett resultat av detta förespråkar hon ett välfärdssystem där regeringen ges mer kontroll över områden som sjukvård, utbildning och omsorg än vad den redan har.
  • Hon tror att pengar inte är problemet.
  • Han kan se ett nytt finansiellt system som samtidigt frigör resurser och höjer skatterna på de rika.
  • Att beskatta kapital kommer inte att vara ett problem eftersom staten är rik i sten och vi kan låna pengar billigt, därför kommer vi att göra det.

I Norrköping, där Nooshi började skolan och lärde sig svenska språket, lastades den första flyttlådan av. Men familjen kämpade fortfarande. Om jag ska säga sanningen så är jag uppvuxen i en familj där vi inte hade några pengar. Vi var skyldiga pengar och hade inga tillgångar. Aftonbladet citerar henne som sagt: “Vi hade max fem möbler.” Dadgostar, den enda kandidaten, kommer att väljas att ersätta Jonas Sjöstedt som partichef under partiets årskonferens den 31 oktober.

Nooshi Dadgostar Familj
Nooshi Dadgostar Familj

Därefter avgår hon från sin post som vice partiledare och tillträder den nya funktionen, som hon tidigare bedömdes som otillräckligt känd för. I en intervju med Aftonbladet hävdar Dadgostar att han inte har några svårigheter att komma från botten.

%d bloggers like this: