Spread the love

Ola Forssmed Familj:- Täby centrum ligger norr om Stockholm. Även om det är långt borta från mitt område är det lika vackert som sjutton. Jag har fått rådet att gå till Espressohuset eftersom skådespelaren Ola Forssmed (41) skulle vänta på mig där. Han har redan lagt en beställning på en enorm kopp kaffe och slappar i en fåtölj med lite slarv i hållningen.

Ola Forssmed Familj
Ola Forssmed Familj

Ola är född och uppvuxen i Växjö stad där han bodde tills han var åtta år. Hans mamma lämnade honom när han var ung, vilket han inte minns som traumatiskt. Han har arbetat med en mängd olika teateruppsättningar, bland annat The Buddy Holly Story, Karlsson p Taket, Trollkarlen från Oz, Grease, och Skönheten och Odjuret på Göta Lejon i Stockholm, bland annat.

Utrymmet börjar fyllas upp med individer allt eftersom dagen fortskrider. Mitt kaffe har stått ute på disken under en längre tid, och Ola berättar fortfarande om sitt stora genombrott.

Den slog sig loss, precis som Micki i “Rederiet”, och jag hade spelat den rollen i åtta år. Resten av tiden jobbade jag kvällstid på olika privatteatrar och spelade in “Rederiet” under hela dagen. Jag var aldrig hemma och jobbade nonstop under dessa år, men jag är verkligen tacksam för dem. Den här karaktären, Micki, är något som jag är ganska tacksam för, enligt min mening. Det var helt enkelt fantastiskt att ses av cirka 2,5 miljoner människor varje vecka.

Han arbetade som polerare i Pippi Longstrumps Chinateatern och som medverkader i Linje Lustas Stockholms stadssteater. Bönderna, Charleys tält och Lorden från Intimans sanddyner kommer också att namnges här. Under sommaren 2007 nådde Forssmed framgångar i rollen som Groucho Marx på den prestigefyllda Fredriksdalsteatern Festival, där han medverkade med bland annat Eva Rydberg, Kim Sulocki och Johannes Brost.

Han har varit involverad i en rad tv-produktioner och är mest känd för sin roll som Micki i Rederiet 1996. Under semestern sommaren 2008 deltog han i musikföreställningen Hujeda mej vá många snger och pjäsen Fyra bröllop och ett fruktansvärt . Under sommaren och hösten 2008 och 2009 var han aktuell i rollerna som Carmen Ghia i The Producers-Det visa för Hitler på Chinateatern i Stockholm och “huskomiker” i Babben & Co. Sommaren 2010 uppträdde han kl. Vita Hästen, slottsteater i Gunnebo.

Ola Forssmed Familj
Ola Forssmed Familj

Jag har inget som helst minne av henne; hon verkade ha försvunnit över en natt. De skilde sig när jag var ganska ung, och jag tillbringade min barndom med min pappa. Hon bildade snabbt en ny familj och lämnade pappa och mig att klara oss själva. Ola beskriver honom som en “stark känsla av förpliktelse” och har lärt sig att ta hand om sig själv ganska snart. När han var åtta år gammal återvände familjen till Sterbymo, byn där Olas mamma och pappa föddes.

Ola Forssmed Familj
Ola Forssmed Familj

-Jag gick mellanstadiet och gymnasiet i området. Min pappa var ritlärare, och han var också min teckningslärare på gymnasiet, så det var oftast många vänner runt huset. Musik spelades på stereon och vi var den första familjen som hade en videokamera i huset. Senare fick jag veta att pappa var den som mina vänner oftast träffade. På vissa sätt verkade det lite konstigt att vara i mitt eget hus ibland.

By Nancy

%d bloggers like this: