Peter Lundgren Familj

Spread the love

Peter Lundgren Familj:- Peter Lundgren, Sverigedemokraternas mest framstående kandidat i EU-valet, deltog på söndagskvällen på partiets valvaka i Nacka med sin flickvän. Kent Peter Lundgren föddes den 2 februari 1963 i Ekeby, Bjuvs kommun, och har varit ledamot av Europaparlamentet sedan 2014. Han var tidigare ledamot av Sveriges riksdag.

Peter Lundgren Familj
Peter Lundgren Familj

Lundgren arbetar som lastbilschaufför för sitt uppehälle och har suttit som suppleant i Sverigedemokraternas partistyrelse sedan november 2013. Han är numera bosatt i Kulltorp och är sedan en tid engagerad i lokalpolitiken i Gnosjö kommun. Lundgren valdes in i Europaparlamentet i maj 2014 och blev därmed den första svenska medlemmen av institutionen.

Peter Lundgren Familj
Peter Lundgren Familj

Han är medlem i European Conservatives and Reformists (ECR)-gruppen i Europaparlamentet (ECR). Och för första gången sedan skandalen avslöjades i måndags uttryckte Helena Elmqvist, som representerar det socialdemokratiska partiet i Gnosjö kommunfullmäktige där hon bor, sina tankar om saken:

  • – Jag är trygg i min mans förmågor. Hon säger till Aftonbladets Peter Kadhammar att hon är engagerad “100 procent”.
  • Hon står vid sin mans sida och uttrycker sin oro å hans vägnar och säger att hon var mest påverkad.
  • Med Helena Elmqvists ord, “Jag kände verkligen ledsen för honom och för den här damen som blivit utslängd i media.”
  • Sara-Lena Bjälkö (SD) har nu vägt in Peter Lundgrens stamning, som har fått stor omfattning i media.
  • Sverigedemokraterna gör framsteg i EU-valet, både nationellt i Sverige och i Halland. Att det blåste kring Peter Lundgrens (SD) tafsande på Sara-Lena Bjälkö från Falkenberg förringade inte hans insats.
  • – Det har haft en inverkan på mig personligen, liksom på min familj, vänner och så klart Peter Lundgren, säger Sara-Lena Bjäl Kö.

Hon har inte tidigare kommenterat händelsen, med undantag för en video som lades upp på Sverigedemokraternas egna konton i sociala medier efter händelsen. I videon uttrycker hon tveksamt sina tankar om stamningen och valutgången.

Andreas Svensson är en svensk affärsman.

– Jag känner mig bekväm, men jag är också medveten om att det kan gå fel när en grupp människor samlas för att festa. Det var inte det jag brydde mig om. På frågan om händelsen under en intervju där paret står bredvid varandra med SD:s valvaka i bakgrunden beskriver Peter Lundgren det som ett “drev”.

Peter Lundgren Familj
Peter Lundgren Familj

Det är troligt att någon som inte har blivit utsatt för den här typen av drift kommer att ha svårt att förstå hur det kan slita isär någon på något sätt. Enligt Peter Lundgren, i samtal med Aftonbladet, tog jag några dagar när jag bara behövde komponera mig själv, så det tog några dagar innan jag kom ut igen.

– Jag har också föräldrar, barn, och barnbarn, sambor, det är klart att det blir en ganska jobbig situation det hela. Man mår inte så bra heller när man är klistrad på alla flygblad i landet och det inte är någon nyhetssändning eller radiosändning utan att det diskuteras.

%d bloggers like this: