Rederiet Skådespelare Död

Spread the love

Rederiet Skådespelare Död – Enligt finska medierapporter har skådespelaren och romanförfattaren Anders Larsson avlidit. Han var välkänd för den svenska tv -publiken i 1990 -talssåpan Rederiet som Malte. Fan av djur, Malte var bekant med Joker, bartendern porträtterad av Johannes Brost, och en frekvent passagerare på båten Freja. Hans fascination för en mängd olika exotiska varelser skrämde ofta fartygets besättning.

Rederiet Skådespelare Död
Rederiet Skådespelare Död

Anders Larsson föddes 1952 i Västervik och tog 1979 examen från Göteborgs statsteaterskola. Han var skådespelare, dramatiker och författare som arbetade på Malmö stadsteater och Åbo svenska teater. Han flyttade till Finland i slutet av 1970-talet och gifte sig med Susanne Ringel, en finlandssvensk dramatiker.

Rederiet Skådespelare Död
Rederiet Skådespelare Död

Anders Larssons senaste offentliga framträdande var med showen The Green Room på Diktarhemmet i Borgå. Två föreställningar återstod när han avled hastigt natten till måndag, rapporterar Hufvudstadsbladet. Malte var vän med bartendern “Joker”, spelad av Johannes Brost, och en terkommande gäst p färjan Freja. Hans fäbless för olika exotiska djur skrämde ofta slagg om bordpersonalen.

Visningen av skicklighet Det gröna rummet var Anders Larssons sista offentliga engagemang, som ägde rum på Borgå Diktarhemmet. Joakim Groths löst regisserade The Green Room är en föreställning där tidigare invånare på Diktarhemmet skildras via sina skrifter. Anders Larsson läste Hjalmar Procopes skrifter (1868-1927). När Anders Larsson avled oväntat på måndagskvällen var Green Room nere på två föreställningar.

Anders Larsson växte upp i Sverige men flyttade till Finland i slutet av 1970 -talet. Ett av mina första minnen av Anders Larsson är hans skildring av Malte, ett extraordinärt liv i fjärrlöpare och tv-succén Rederiet. Anders Larsson kombinerade framgångsrikt skrivande och skådespeleri med sin roliga version av nationaleposet Kalevala. Boken Kalevala för de oförskämda blev en hit och växte till det trekvartalånga talet Kalevala.

Rederiet Skådespelare Död
Rederiet Skådespelare Död

“Kalevala var inte riktigt så mossig som min fantasi hade föreslagit. Berättelsen är humoristisk, dramatisk och mänsklig”, sa Anders Larsson under en intervju 2017 med mig.

“När det gäller kärlek är Kalevalas hjältar lika hopplösa som resten av mänskligheten. Boken skildrar inte mänskligheten i ett rosigt ljus, vilket jag uppskattade.” Anders Larsson föddes i Västervik 1952 och tog sitt diplom 1979 från Statens scenskola i Göteborg. Han arbetade som skateboardåkare, författare och dramatiker och var fasta på Malmös stadsteatrar och flera andra svenska arenor.

%d bloggers like this: