Spread the love

Rene Watzema Relatie Dit is Martine’s eerste liefde. Ondanks het bedrijf van haar vader, het aanbod van Aquarius Installatietechniek, wil ze het liefst voor zichzelf beginnen. Sleeuwijk’s Aquarius Sanitair zorgt daarvoor. Ook Beijer voelt zich daardoor aangetrokken. Ons werk houdt zich in de eerste plaats bezig met het welzijn van mensen in hun eigen huis, niet met onze handen vuil maken of muren neerhalen.

Rene Watzema Relatie
Rene Watzema Relatie

Tijdens haar studie aan het Gilde behaalde Martine een graad in installatietechnologie en blonk later uit in het veld. Sindsdien zijn er verschillende prijzen op haar pad gekomen, waaronder de Jonge Woningondernemer van het Jaar (2012), de Installaward aanmoedigingsprijs voor meisjes en techniek (2014), de finalist in Dutch Kitchens & Bathrooms (2015), de winnaar van de Axor Crazy Ontwerpwedstrijd (2015) en winnaar van de ontwerpwedstrijd Vrouw & Altena in 2017.

Er is een toename van vrouwelijke belangstelling voor techniek vanwege de verschillende technologische vooruitgang die de afgelopen jaren is geboekt. “De loodgieter is niet langer alleen maar iemand die lekkende kranen en verstopte afvoeren repareert. Hij of zij bedenkt innovatieve manieren om een ​​huis energiezuiniger te maken en zet geavanceerde rioolbewakingssystemen op.

Martine Beijer is vrijdagavond voor een grote menigte in het gemeentehuis van Altena gekroond tot meest ondernemende vrouw van de stad. Sleeuwijkse Beijer, de 30-jarige vrouw die eigenaar is van Aquarius Sanitair, runt het bedrijf.

Vakbondsvoorzitter Doekle Terpstra zei dat “het loodgietersvak de afgelopen jaren drastisch is veranderd”. Het belang van digitalisering is enorm toegenomen. Loodgieters krijgen de komende jaren te maken met een groeiend aantal Internet of Things (IoT)-apparaten.

Martine gelooft dat het voortdurende succes van het team kan worden toegeschreven aan hun vermogen om effectief te communiceren. Ons enthousiasme voor wat we doen is aanstekelijk en kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel.

We hebben een scherp gevoel voor esthetiek en gebruiken een vooruitstrevende benadering om problemen op te lossen. Onze klanten besparen veel tijd en energie omdat ze vanaf het moment van aankoop tot het moment van inbedrijfstelling maar met één persoon te maken hebben.

Rene Watzema Relatie
Rene Watzema Relatie

Als u uw klanten beter begrijpt, kunt u beter inspelen op hun behoeften. Simpel gezegd, de best mogelijke service moet worden geboden. Anders gezegd, Martine denkt dat het zo simpel is. Elke badkamer wordt geleverd met een beperkte garantie van vijf jaar om maximale klanttevredenheid te garanderen.

Het is mogelijk dat je badkamerspiegel via gezichtsherkenning met je smartphone communiceert om te controleren of je je tanden goed hebt gepoetst. Ook voor vrouwen heeft dit de aantrekkingskracht en opwinding van een carrière vergroot. “

In het derde jaar van havo, vwo of gymnasium kiezen steeds meer vrouwen voor natuurprofielen. Volgens een onderzoek uit 2016 onder meer dan 25.000 studenten presteren meisjes beter dan jongens in de wetenschap. Voor een deel is dit te wijten aan hun sterke interesse in gebieden zoals wetenschap en technologie, evenals biologie. Hierdoor koppelen ze techniek niet meer aan zwaar industrieel werk.

De voorzitter geeft aan dat de sanitairbranche zich steeds bewuster wordt van maatschappelijke vraagstukken. De loodgieters van tegenwoordig zijn bijvoorbeeld op zoek naar manieren om ouderen te helpen zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Overweeg een inloopdouche, antisliptegels en een hogere toiletbril toe te voegen. Ook loodgieters maken zich zorgen als het gaat om het verminderen van de CO2-uitstoot of het voorkomen van wateroverlast rondom woningen. “

Martine keerde vele jaren na haar opleiding daar terug naar ‘t Gilde in Gorinchem. Er waren toen nog maar een paar meisjes ingeschreven voor technische opleidingen. Gedurende het hele proces heb ik samengewerkt met de school, ouders, oud-leerlingen en leden van het bedrijfsleven om met ideeën te komen.

Het creëren van een veilige omgeving voor vrouwelijke studenten in een overwegend mannelijke instelling is de eerste stap om dit doel te bereiken. We kwamen op het idee van een meisjeskantine als een plek waar meisjes in alle rust kunnen studeren. Als school doe je het beter als je er helemaal geen gebruik van maakt.”

Werving is nu in orde! Groepen 7 en 8 van lokale basisscholen doen graag mee aan de Meidendag van ‘t Gilde. Martijn: Er zijn nu achttien vrouwen onder de twintig in het Gilde. Ik heb vanaf het begin al mijn hart en ziel in dit project gestoken. Ik ben tevreden met mijn vooruitgang tot nu toe, ook al doe ik het voorlopig wat rustiger aan. “

Momenteel werkt het Landelijk Expertisebureau samen met Girls in Technique aan een verdiepend onderzoek naar hoe boeiend techniek is op middelbare scholen in heel Nederland, dat binnenkort voor het grote publiek wordt uitgezonden.

Als vrouwelijk rolmodel kan ik bevestigen dat een baan in de technologie zowel lonend als vrouwelijk kan zijn. Over haar liefdadigheidswerk zegt ze: “Het geeft me veel energie.”

Beijer maakt hetzelfde punt. Slechts een paar jaar later startte ze een luxe badkamerontwerpbedrijf op 20-jarige leeftijd haar mbo-opleiding installatietechniek afgerond. Ze monteert, installeert en repareert ze nu al een decennium.

Zonnebank in de douche, automatisch toilet doorspoelen en drogen, thermostatische badvulling: dit zijn slechts enkele van de eigenschappen die in een toekomstige badkamer zouden kunnen worden opgenomen. Als je erover nadenkt, kun je nauwelijks geloven dat het bestaat. ” Aquarius Sanitair in Sleeuwijk heeft nog steeds een vrouwelijke monteur in dienst.

Aquarius Sanitair in Sleeuwijk is in 2019 verkocht aan haar vader zodat zij naar de Rotterdamse Toneelschool zou kunnen gaan. Martine kreeg zojuist de kans om als klusjesman deel te nemen aan het Eigen Huis & Tuin programma. Ze sprong er met verve in. Meisjes en technologie, haar fantasie en een nieuwe uitdaging komen op deze manier samen!

Als rolmodel en deelnemer aan een speciale meisjesactiviteit op haar bedrijf op Maiden’s Day heeft ze de school een flinke boost gegeven. Volgens Martine moeten vrouwen (in de cultuur van mannen) technische expertise combineren met creativiteit.

Rene Watzema Relatie
Rene Watzema Relatie

De ondernemersgeest van Martine heeft zich verspreid over de landsgrenzen van het Land van Heusden en Altena. Haar deelname aan De Grote Woonwens van RTL4 zette haar en haar bedrijf landelijk in de schijnwerpers en dat was maar goed ook. “Team Aquarius Sanitair” is gegroeid met Martine en de andere drie nieuwe medewerkers.

By Nancy

%d bloggers like this: