Rob De Nijs Ziekte Van Parkinson

Spread the love

Rob De Nijs Ziekte Van Parkinson | Rob de Nijs (77) legt de laatste hand aan zijn slotakkoord, met een plaat en hopelijk optredens. De ziekte van Parkinson wint langzaam maar gestaag terrein op hem. ‘Elke dag gebeuren er weer mooie dingen. Het leukste gedeelte ligt echter grotendeels achter ons.’ Vanaf eind 2019 verklaarde Rob de Nijs dat hij de ziekte van Parkinson had en dat zijn muziekcarrière zou worden afgebroken omdat het op den duur te moeilijk zou worden om op te treden.

Rob De Nijs Ziekte Van Parkinson
Rob De Nijs Ziekte Van Parkinson

Bas Bloem, hoogleraar neurologie aan het Radboudumc in Nijmegen en wereldwijd specialist op het gebied van de ziekte van Parkinson, is momenteel zijn behandelend arts. Hij stelt dat dit soort hersenproblemen niet altijd alleen ouderen treft. ‘Maar liefst 20% van de bevolking is jonger dan vijftig, met een piek tussen vijftig en zeventig jaar.

Rob De Nijs Ziekte Van Parkinson
Rob De Nijs Ziekte Van Parkinson

Daardoor zijn het vaak individuen die nog midden in hun leven staan. In elk individu uit de ziekte zich op een andere manier. Samen zullen Rob de Nijs en Ernst Daniel Smid de gezichten vormen van een nieuwe liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor bewustwording over de ziekte van Parkinson, die beide vocalisten treft. Bij Humberto debuteerden ze gisteren met het exclusieve nummer ‘De Muziek ALWAYS’.

In een gesprek bij Humberto gisteravond sprak Rob de Nijs (78) zijn overtuiging uit dat “het van cruciaal belang is dat we deze ziekte onder controle krijgen.” “Als we er een paar noten voor moeten zingen, doen we dat graag.”

De Nijs maakte samen met operazanger Ernst Daniel Smid (68) het ontroerende lied over de aandoening, dat in 2012 werd uitgebracht. Ook Smid mengde zich gisteravond in het gesprek en stelde dat de ziekte hem in een “totaal nieuw mens” heeft veranderd. Zo kan de ene patiënt het meest last hebben van tremoren en evenwichtsverlies, terwijl een andere patiënt vooral last kan hebben van andere motorische problemen zoals stijfheid en traagheid.

Naast slecht slapen, trage darmen, urineproblemen, minder ruiken, moeite met denken en verdriet, kan de aandoening gepaard gaan met andere symptomen. ’ In Ede is een man die een mondkapje draagt ​​dat ver over zijn grijze baard uitspreidt en bij de receptie van Theater Cultura werkt. ‘Moeten we het hier een halt toeroepen?’ Rob de Nijs benadert de baliemedewerker en stelt een vraag. De oplossing is geheel aan jou. De Nijs heft het masker op, een zweem van aarzeling op zijn gezicht.

Rob De Nijs Ziekte Van Parkinson

Als hij even later bij de verlaten theaterbar aankomt, zet hij de hoed naast zijn koffie en glimlacht. Hij wijst naar het gedeelte van het cultureel centrum dat de bibliotheek bevat. , Ik zag veel mensen dat item daar dragen.

Zijn afscheidsplaat ‘t Is Mooi Geweest’ vormde een passend sluitstuk van zijn lange en vruchtbare muzikale carrière. Tijdens de seizoensfinale van Matthijs gaat door kreeg De Nijs een Edison Award op het gebied van Nederlandstalige televisie. Willeke Alberti zong het nummer Eternally Young als eerbetoon aan de 78-jarige zangeres die onlangs is overleden.

%d bloggers like this: