Rossana Dinamarca Familj

Spread the love

Rossana Dinamarca Familj – Efter Jonas Sjöstedts tillkännagivande på onsdagen att han inte skulle söka omval som partiordförande och därför kommer att gå i pension i samband med Vänsterpartiets möte i slutet av maj har spekulationer om hans ersättare tagit fart. Rossana Dinamarca, en tidigare riksdagsledamot som också fungerade som vice ordförande i Vänsterpartiets styrelse, har ofta refererats.

Rossana Dinamarca Familj
Rossana Dinamarca Familj

Tillkännagivandet om att Rossana Dinamarca avgår från politiken har skapat oro både inom och utanför vänsterpartiet, och många beklagar förlusten av en hängiven och kaxig representant. Det började med ett sommarläger som bildades av dåvarande vänsterpartikommunisterna för att utbilda barn om Nicaraguan-kriget.

Rossana Dinamarca Familj
Rossana Dinamarca Familj

Rossana Dinamarca, nio år gammal, togs dit av sina föräldrar, framstående socialister i Chile. Hon sköts i hjärtat. Vuxna var inte de enda offren för kriget; unga soldater var också närvarande. När hon försökte lösa skolstriden möttes hon med kall hand.

  • Vid den tiden började jag ägna mig åt politisk aktivism.

Trettio år senare sitter hon på sitt riksdagskontor och bär en mässingskedja med ordet “Fatta” runt halsen som stödjer samtyckeslagen.

Rossana Dinamarca Familj
  • Jag fortsätter att brinna.

Engagemanget härrör från att växa upp i Trollhättans miljonprogramregion, Kronogrden, med föräldrar som arbetade på Saab som fordonstillverkare.

  • De sa aldrig att du saknar förståelse på grund av din ungdom. De kom alltid med förtydliganden. Och de vägrade aldrig att följa med mig på olika resor. aldrig! De ville ge mig utbildningsmöjligheter och erfarenhetsmöjligheter. Det förstärkte mitt självförtroende enormt. Utan förmågan att uppfatta saker finns det ingen anledning att engagera sig.
Rossana Dinamarca Familj
Rossana Dinamarca Familj

Rossana Dinamarca började sin politiska karriär som barn, vid nio års ålder, eller kanske tidigare. Som flyktingunge påverkade mina erfarenheter hela min familj och ingav en tidig förståelse för hur orättvis världen och Sverige är. Hemma hade vi ny dag och en annons för ett sommarläger för barn i Nicaragua placerades, och det kom överens om att jag skulle åka.

Danmark stod utan framgång för ordförandeskapet 2012 och förlorade mot Jonas Sjöstedt. Danmark tjänstgjorde i lagstiftaren från 2002 till 2018 då hon förklarade sin avsikt att gå i pension efter ytterligare fyra år.

%d bloggers like this: