Staffan Hildebrand Fru

Spread the love

Staffan Hildebrand Fru: Taffan Hildebrand on ruotsalainen elokuvaohjaaja, joka on työskennellyt useissa projekteissa. Hänet tunnetaan hyvin elokuvista G-as in Community (1983), Stockholmsnatt (1987) ja Ingen kan älska som vi (Kukaan ei voi olla niin hyvä kuin me) (1988). Hän oli Tukholmassa asuneen palokapteeni Bror Emil Hildebrandin (1907–1980) ja hänen vaimonsa Laila Margareta Hildebrandin (s. Engwall, 1917–1994) toinen lapsi.

Staffan Hildebrand Fru
Staffan Hildebrand Fru

Claes, hänen vanhempi veljensä, on myös muusikko (syntynyt vuonna 1941 ja eläkkeellä oleva solubiologian professori). Staffan Hildebrand opiskeli Tukholman yliopistossa Carl Bildtin ja muiden Ruotsin taiteen ja kulttuurin merkittävien henkilöiden johdolla.

Staffan Hildebrand aloitti työuransa Tukholman sosiaalidemokraattiseen nuorisopiiriin kuuluvan Ung Meningin toimittajana muutaman vuoden ajan 1970-luvun alussa, ennen kuin siirtyi muihin tehtäviin.

Staffan Hildebrand, 75, ohjasi joitakin 1980-luvun ikimuistoisimpia nuorisoelokuvia, ja häntä on ylistetty kyvystään antaa nuorille ääni laajemmassa yhteisössä. Miljoonat ihmiset näkivät elokuvat, ja useista niistä, mukaan lukien “Tukholman yö” ja “G as in Community”, on tullut kulttiklassikoita.

Legendaarisesta elokuvantekijästä on nyt maalattu toinen muotokuva. Kirjailijat Sören “Sulo” Karlsson ja Deanne Rauscher ovat julkaisseet uuden kirjan “G-som I gärningsman”, joka on nyt saatavilla.

Useat ryhmät ja viranomaiset ovat tilannut Hildebrandin tekemään elokuvia, ja tämä näkyy suurimmassa osassa hänen teoksistaan. Usein kyse on nuorista ja heidän vaikeuksistaan. Eräs tällainen tilausvideo on Stockholmsnatt (1987), joka tilattiin Stop the Sabot -kampanjalla ja jota esitettiin myöhemmin alakouluissa eri puolilla Ruotsia.

Staffan Hildebrand Fru
Staffan Hildebrand Fru

Kirjoittajat haastattelivat laajasti useita ihmisiä, jotka olivat paikalla Staffan Hildebrandin asunnossa tapahtuneen pahoinpitelyn aikaan. Heidän kertomustensa mukaan hankalista taustoista peräisin olevat nuoret miehet saivat juhlia ja asua elokuvantekijän kanssa, mutta heille tarjottiin myös elokuvan osia tai muita tuottoisia tehtäviä hänen elokuvaprojektissaan. Tämä tapahtuu kuitenkin seksipalvelujen kustannuksella.

Hoito tehtiin asteittain tietyn ajan kuluessa. Kaksi kuulustetuista miehistä oli tapahtumahetkellä 13- ja 15-vuotiaita, ja he kuvailevat, kuinka Hildebrand tarkoituksella huijasi heidät uskomaan, ettei ollut epätavallista olla seksisuhteessa vanhemman miehen kanssa.

Staffan Hildebrandin tunnetuin elokuva on G, joka liitettiin elokuvayhteisöön vuonna 1983. Tuotannossa on mukana useita tunnettuja esiintyjiä ja muusikoita. Tässä osiossa ovat edustettuina myös musiikkiryhmät kuten Freestyle, Reeperbahn ja Magnus Uggla, näyttelijät kuten Niclas Wahlgren ja Ewa Fröling sekä kirjailija ja väittelijä Lasse Strömstedt. Elokuva sai yleisesti kielteisiä arvosteluja lehdistöltä, joka kritisoi sitä kliseisistä hahmoista, huonosta näyttelemisestä ja “vanhentuneesta moralismista”, jonka he ajattelivat olevan läsnä.

Staffan Hildebrand Fru
Staffan Hildebrand Fru

Vaikka jotkut kriitikot uskovat, että Hildebrandin elokuva On the Loose (1985) sisältää “vanhentunutta moralismia”, toiset uskovat, että se on LO:n tilaama ja sisältää siten “vanhentunutta moralismia”. Uskollisuus ja kestävyys ovat kaksi elokuvassa korostettua hyvettä. Lisäksi elokuvassa on live-jaksoja silloisen suositun Joey Tempestin kanssa, joka myös esiintyy elokuvassa ja puhuu muutaman rivin. Jopa Jerry Williamsilla on osa tässä tarinassa.

Sören “Sulo” Karlssonin ja Deanne Rauscherin vuonna 2021 julkaiseman kirjan G-as in perpetrator [2] mukaan Hildebrandia epäillään kahden teinipojan seksuaalisesta hyväksikäytöstä useiden vuosien ajan 1970-luvulla ja 1980-luvun alussa. Kirjan aikana Hildebrand vahvistaa paperit ja myöntää, että hänen tekonsa oli väärin.

%d bloggers like this: