Spread the love

Stefan Borsch Död:- Stefan Henrik Borsch (född 19 januari 1947 i Hagfors, Sverige) är en svensk före detta curator och sångare som var aktiv inom svensk dansbandsmusik mellan 1965 och 1999. Han föddes den 19 januari 1947 i Hagfors, Sverige.

Stefan Borsch Död
Stefan Borsch Död

Borsch började sin musikaliska karriär som trummis i mitten av 1960-talet, men efter att ha drabbats av en handskada bestämde han sig för att istället satsa på en sångkarriär. Hans stora genombrott som musiker kom 1973 när han gick med i Vikings som sångare och fick kritikerros.

Sant nog var det hans plats i bandet som sedan skulle övertas av Christer Sjögren, som skulle fortsätta att nå enorma framgångar till följd av hans insatser. Under loppet av en halvtimmes mys med musen fann vi oss själva hänförda, förälskade och praktiskt taget förälskade i denna bisarra lilla gnagare.

Fredagen kom och gick och på lördagskvällen kunde vi ge bort henne. Sedan blev vi förvånade över de hemska nyheterna. att flickan inte skulle kunna acceptera det. Tyvärr hade vi inte heller någon beredskapsplan på plats. Ingen av oss hade chansen att ta hand om en hamster under uppväxten. Vi blev förvånade över insikten. Vi var tvungna att ta gnagaren tillbaka till butiken eftersom den var död.

Stefan Borsch Död
Stefan Borsch Död

Som ett resultat ägnades resten av kvällen och natten åt att sörja hamstern och det hemska öde hon hade mött. Vi gav henne namnet Stefan som en slags hyllning till den tidigare Vikingsvokalisten Stefan Borsch, som gick bort nyligen. Vi pratade också om hur Stefan var estetiskt tilltalande, häftig, självdestruktiv och gosig.

Med det sagt var Vikings ett framgångsrikt band, även när Borsch satt bakom mikrofonen. Han gjorde sex album med bandet innan han bestämde sig för att ta ett sabbatsår från musikbranschen 1978. Vem kunde tro att en arbetarklassung från Hagfors skulle vara den som skulle flytta över Las Vegas till Göteborg?

Stefan Borsch Död

“Show Me Vegas”, en föreställning av Christer Sjögren, har premiär på den berömda nattklubben Rondo den 14 september. På söndag berättar han historien om ett liv fyllt av musik, som börjar med sin mormors och farfars orgel och fortsätter till nuet. . Det är 1978 och ett starkt ljus blinkar från den klara himlen: Stefan Borsch tillkännager att han går i pension från sin roll som huvudsångaren i The Vikings.

Hans mest fruktbara år låg däremot framför honom. Mariann Records skrev på honom på ett skivkontrakt som soloartist 1981. Under 1980-talet skapade han en rad album och låtar som nådde betydande framgångar på musiklistorna.

Stefan Borsch Död
Stefan Borsch Död

Förutom att regelbundet sjunga med Anders Engbergs orkester gjorde han även en framgångsrik solokarriär. På grundval av hans bankkonton är det rimligt att tro att Borsch kände sig som den mäktigaste personen på planeten under denna period av sitt liv.

By Nancy

%d bloggers like this: