Spread the love

Ulrika Knutson Familj:- Ulrika Knutson (född 1957) är en journalist och kritiker bosatt i Stockholm. Hennes radioröst kan höras i program som Good Morning World och hon skriver krönikor för dagstidningen Expressen och tidningen Fokus. Göteborgs universitet tilldelade henne en hedersdoktor 2015 för hennes arbete som gästföreläsare i journalistik och mediepedagogik när hon var tjänstledig från universitetet 2004–2005.

Ulrika Knutson Familj
Ulrika Knutson Familj

Hon var tidigare ordförande i Publicistklubben och tjänstgjorde på den posten 2008–2012. Ulrika Knutson berättar historien om Elin Wägner, författare och samhällskritiker, utifrån hennes bok Den svåra Elin Wägner som hon skrev. Enligt boken Den svåra är Ett grundligt porträtt av Elin Wägner tecknat av Ulrika Knutson, journalist och romanförfattare, som är baserad i Stockholm.

Ulrika Knutson Familj
Ulrika Knutson Familj

Ulrika Knutson, uppvuxen i Kalmar, har en fil kand i filosofi med inriktning mot litteraturvetenskap, estetik, nordiska språk, filmvetenskap och engelska. Hon är också flytande i svenska. 2004–2005 var hon gästprofessor vid Göteborgs universitet där hon undervisade i journalistik och medieutbildningar. Mnadsjournalen var hennes arbetsgivare från 1993 till 2002, under den tiden var hon kulturredaktör. 2009 valdes hon till posten som ordförande i Publicistklubben.

1998 medverkade hon i den svenska tv-serien P Sport, där hon medverkade tillsammans med Lasse Eriksson. De gick vidare till mästerskapsomgången.

Knutson är hedersmedlem i Kalmar Nation i Uppsala, och han var en gång i grupp 8 i den svenska militären. 2015 tilldelade Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet henne en hedersdoktor i litteratur. Hon är för närvarande bosatt i Uppsala.

Elin Wägner var en kvinna som var decennier före sin tid och det är först nu som tiden har klockat henne. Hon är välkänd för klassiska romaner som Norrtullsligan och Pennskaftet, som anses vara bland Sveriges mest betydande litterära landvinningar under 1900-talet. Sist men inte minst var hon en svidande kritiker av den västerländska civilisationen.

Ulrika Knutson Familj
Ulrika Knutson Familj

Entréavgiften är 50 kronor. Köp i förväg på Holmsunds bibliotek. Det finns endast ett begränsat antal biljetter tillgängliga. Allmänheten kommer att kunna köpa biljetter den 30 september. Hon har tidigare skrivit Women on the Verge of Breakthrough (2004) och varit redaktör för en samling av Emilia Fogelklos artiklar, som släpptes 2008. (2009).

Ulrika Knutsons efterlängtade litterära återkomst präglas av utgivningen av hennes bok om Elin Wägner. Brita Ulrika Knutson, född den 8 mars 1957 i Göteborg, är en svensk journalist, författare, programledare, programledare och krönikör.

By Nancy

%d bloggers like this: