Vanja Wikström Blogg

Spread the love

Vanja Wikström Blogg | Idag går jag över till Motherhood, där jag hoppas att få se dig igen. Med detta ögonblick vill jag uttrycka min tacksamhet till Mama och Bonnier för tre SUPERFINA år fyllda med flera roliga möjligheter och plikter. Så idag var jag gäst på Malou After Ten, vilket var en fantastisk tid. Det gick bra trots att det verkade vara ganska tufft i många avseenden.

Vanja Wikström Blogg
Vanja Wikström Blogg

Det har hänt förut (och jag har också varit med i en del andra tv-inslag), men jag har antingen suttit i en föräldrapanel, bestridit rätten till kejsarsnitt eller gjort något annat som inte varit i närheten av lika personligt, trots att faktum att jag var djupt hängiven.

Vanja Wikström Blogg
Vanja Wikström Blogg

Som medlem i Motherhoods fantastiska grupp ger det mig ett stort nöje att fortsätta bidra med mitt djupa material, som är en blandning av djupt och ytligt. Jag tror att det är lika viktigt och roligt att dela kläder och möbler som att uttrycka idéer om ämnen som rätten att äta efter ett planerat kejsarsnitt, affärer, min tidigare alkoholism och familjens kamp mot multipel skleros. Vanja Wikström beskriver livets toppar och dalar som “som livet är”.

Sarah Delshad är en engagerad journalist som arbetar hårt för att öka medvetenheten om muslimska kvinnors rättigheter och representation i Sverige. Skaparen av muslimska feminister, hon blev mamma 2020 och höll ett föredrag samma år med titeln “Muslim girl power – avdramatisera den muslimska kvinnan.” Hon är också en feministisk aktivist.

Det var svårt att uttrycka hur jag och Niklas mår i realtid (det är en annan sak att sitta och slumra i min ensamhet framför internet). Sömnlöshet och trötthet har varit ett problem för Niklas i flera år, men sedan deras två barn, Iggy och Tintin föddes, har situationen förvärrats.

Niklas brottas med sömnbrist som små barn lätt kan orsaka och en depression som inte blir lättare utan snarare blir tuffare ju längre tiden går. Som Vanja påpekar kan personen på utsidan av en depression lättare föreställa sig slutet på depressionen än den som befinner sig mitt i den.

Vanja Wikström Blogg
Vanja Wikström Blogg

Som vi diskuterade i går kväll är detta inte bara ett problem som påverkar individer som är sjuka. Det påverkar alla. Detta påverkar hela familjen, särskilt maken. Och det ÄR tufft att vara i närheten av det.

Vanja säger att hon tänker tillbringa sommaren hemma hos mamma, så att Niklas får ta vara på den extra tid som oundvikligen kommer att gå honom förbi. Hon fortsätter med att beskriva hur hon uppfattar ett ljus i slutet av tunneln.

Det här kommer att bli… ja, jag ska inte säga bra eftersom det nästan säkert aldrig kommer att bli som tidigare, men trevligt på ett annat sätt, det är jag ganska säker på.

Det är dags för oss att gå vidare, och du hittar mig och bloggen HÄR framöver. Glöm inte att inkludera några bokmärken eller annan användbar information så att du inte missar något av mina inlägg. Vi ses igen på Motherhood!

%d bloggers like this: