Veronica Maggio Längd

Spread the love

Veronica Maggio Längd:- Veronica Hon är mest känd för sitt arbete med bandet Veronica. Sandra Karin Maggio (född 15 mars 1981) är en svensk singer-songwriter som är mest känd för sitt arbete med bandet Veronica. “Mndagsbarn” (2008) var hennes första hit i Norge, följt av “Jag kommer” (2011) i Sverige och “Hornstullsstrand” (2019) i Norge.

Veronica Maggio Längd
Veronica Maggio Längd

Hon har även haft tre nummer ett-singlar i övriga Europa. Dessutom har hon haft tre nummer ett-singlar i USA. Dessutom har hon komponerat låtar för andra artister, varav den mest kända är Aviciis storfilm “Hey Brother”, som skrevs av henne.

Den italienskfödde Maggio växte upp i den svenska staden Uppsala, där han växte upp av sin italienska pappa och sin svenska mamma. 2006 publicerades Maggios första låt, “Dump Me”, av etiketten Universal Music efter att hon studerat musik och uppträtt som sångare i ett rockband under sina collegeår.

Maggio fick en Grammy Award för “Year’s New Beginning” för sitt första album, Water and Bread (2006), som blev en kommersiell framgång och fick henne en nominering till en Grammy Award (Årets nykomling).

Veronica Maggio Längd
Veronica Maggio Längd

Efter succén med sitt första album har Maggio gett ut ytterligare fem album under Universal-etiketten, varav fyra har debuterat i toppen av den svenska albumlistan. Bortsett från det har 26 av hennes låtar hamnat på topp 20 på de svenska singellistorna.

Veronica Maggio Längd

  • Veronica Sandra Karin Maggio föddes av en svensk mamma och en italiensk pappa den 15 mars 1981 och växte upp där fram till sin död 2011.
  • Hennes mamma heter Veronica Sandra Karin Maggio och är hennes dotter.
  • Som ung gick hon i grundskolan vid Uppsala musikklasser innan hon gick vidare till Bolandgymnasiet i Uppsala.
  • En pojke föddes i oktober 2011 och en dotter föddes i april 2019.
  • Maggio och Nils Tull är medlemmar i bandet Hoffmaestro & Chiara.
  • 2011 tilldelade Aftonbladet Maggio två utmärkelser:
  • “Årets kvinnliga liveartist” (Årets kvinnliga liveartist) och “Årets svenska lt” (Årets svenska låt), som båda tilldelades till henne av den svenska musikbranschen.

Maggios första singel, “Dump Me”, släpptes i mars 2006, och musikvideon steg snabbt till toppen av listorna på tv-stationer som ZTV, där den fortfarande spelas den här veckan.” Nöjd?” (Tror du att du är nöjd?) Det var titeln på hennes andra singel, som släpptes 2008. Hennes första skivkontrakt med Universal Music kom nästa år, och hon åkte på turné med Sommarkrysset, ett svenskt liveliv. musikprogram sändes på TV4.

Water and Bread är namnet på Maggios första studioalbum som släpptes 2008. (Water and bread). I alla fall, förutom rapversen i “Vi har, vi har”, som skrevs av rapparen Kristoffer Malmsten, skrev Stefan Gräslund orden och skapade musiken till alla låtarna, om inte annat anges (känd som LKM).

“Jag började skriva på engelska när jag var väldigt ung, men mitt behärskning av språket var helt enkelt inte tillräckligt starkt”, avslöjade hon för New York Times 2016. Hennes uttalande från 2016 fortsatte: “Jag kopierade vad jag hade hört och var oförmögen att komma på min egen identitet.”

Maggio har vunnit en rad utmärkelser i den svenska musikbranschen genom åren. 2007 fick hon priset “Årets nykomling” vid Grammisgalan, vilket var hennes första stora prestation (Årets nykomling).

Vid Grammisgalan 2012 tilldelades Maggio många utmärkelser, inklusive “rets pop” (Årets pop), “rets kompositör” (årets kompositör) och en speciell medalj i kategorin “textförfattare” (textförfattare av År).

Veronica Maggio Längd
Veronica Maggio Längd

I samarbete med Christian Walz kunde författarna till de två sistnämnda titlarna säkra dem. Vianney, en fransk artist, tillägnade Maggio en låt, med titeln “Veronica”, till honom som ett tecken på respekt.

%d bloggers like this: