Ziekte Michael J Fox

Spread the love

Ziekte Michael J Fox | Michael J. Fox is vooral bekend van zijn rol als Marty McFly in onder meer de film ‘Back To The Future’. De man heeft in de loop van zijn carrière maar liefst vijf Emmy’s, twee Golden Globes en twee SAG Awards op zijn naam staan. Fox daarentegen houdt zich nu met een heel ander doel bezig: onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Michael J.

Ziekte Michael J Fox
Ziekte Michael J Fox

Fox koos ervoor om naar voren te komen met zijn diagnose van de ziekte van Parkinson nadat hij maandenlang werd gekweld door fotografen, zei de Canadese acteur in de aflevering van Entertainment Tonight van donderdag. De ziekte van Parkinson is een verwoestende aandoening, zoals Michael J. Fox uit persoonlijke ervaring kan bevestigen.

Ziekte Michael J Fox
Ziekte Michael J Fox

De acteur kreeg kanker toen hij nog maar 29 jaar oud was en de diagnose had een grote invloed op zijn leven en beroep. Als een van de meest bekende mensen in de strijd tegen hiv/aids en de jacht op genezing vertelt Fox openhartig over zijn ervaringen in aanloop naar de viering van het 20-jarig bestaan ​​van zijn eigen stichting, die deze maand wordt gehouden. .

Naast zijn optredens als Alex P. Keaton in Family Ties en Marty McFly in de Back to the Future-trilogie, was Michael J. Fox een van de beroemdste artiesten van zijn tijd, het best herinnerd voor zijn rollen als Alex P. Keaton en Marty McFly in de Back to the Future-trilogie. Hij had ook een terugkerende rol als Mike Flaherty in de tv-show Spin City.

In 1990 kreeg hij echter de diagnose Parkinson, wat het begin van het einde was. In 2000 nam hij de beslissing om grotendeels met pensioen te gaan als gevolg van zijn verergerende ziekte en richtte hij de Michael J Fox Foundation op. Met dit als motivatie zet hij zich in voor het vinden van een behandeling voor de ziekte van Parkinson en voor stamcelonderzoek, aangezien hij denkt dat deze technologie in de toekomst ooit zal helpen bij het genezen van neurologische problemen.

Fox staat onder meer bekend om de Back to the Future-trilogie en de serie Family Ties. In 1991 werd bij hem de ziekte van Parkinson vastgesteld en sindsdien leeft hij met de ziekte. Hij vertelde niemand over de kwaal tot zeven jaar later. Als je Fox’ leven tegen het licht houdt, raak je geïnspireerd door zijn grenzeloze optimisme en vastberadenheid. De ziekte van Parkinson neemt de helft van zijn leven in beslag, maar hij is nooit afgeschrikt van zijn doelen of ambities.

Ziekte Michael J Fox
Ziekte Michael J Fox

In zijn vier autobiografieën van de afgelopen decennia, zoals Lucky Man (2002) en meest recent No Time Like The Future (2020), met als ondertitel: Een optimistische kijk op mijn sterfelijkheid, bespreekt hij het leven, inclusief omgaan met tegenslagen en groeien ouder, evenals de liefde van vrienden en familie. Ook vertelt hij hoe hij omgaat met zijn naderende dood.

“Ik werd opgejaagd door de paparazzi buiten mijn flat”, zei de acteur. “Ze zeiden dingen als: ‘Wat is er mis met je?’ en soortgelijke zinnen. Ik redeneerde dat ik mijn buren hier niet mee lastig kon vallen, dus nam ik het mee naar buiten. En dat bleek best aardig te zijn.’

Fox zelf werd gediagnosticeerd met de ziekte van Parkinson in 1991, toen hij 29 jaar oud was. De Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research werd opgericht om zijn medepatiënten te helpen door donaties in te zamelen voor de financiering van onderzoek, nieuwe behandeltechnieken en nieuwe medicijnen voor de ziekte waaraan hij zelf leed. Sinds de oprichting heeft de groep meer dan $ 1 miljard aan bijdragen (859 miljoen euro) opgehaald.

%d bloggers like this: