Ziekte Rob Bolland

Spread the love

Ziekte Rob Bolland | Rob Bolland, een muzikant, producer en onbetwiste Nederlandse popsuperster, is teruggekeerd naar zijn geboortestad Den Haag om te verblijven. Hij is zich ervan bewust dat hij terminaal ziek is, maar hij probeert er niet te lang op te focussen. Momenteel probeert hij zijn laatste wens te verwezenlijken: een laatste album met persoonlijke teksten uitbrengen.

Ziekte Rob Bolland
Ziekte Rob Bolland

Als hij een bezoek brengt aan Max Guitar in Scheveningen, deelt hij zijn gedachten over het verleden en de toekomst. Rob Bolland, een Haagse componist, zit in de laatste fase van zijn ziekte. Dat maakte Bolland zelf bekend in een interview met De Telegraaf. De componist, songwriter en producer is vooral bekend van zijn werk met het team Bolland en Bolland, maar ook van zijn werk als producer voor artiesten als Falco, Status Quo en Gerard Joling, om er maar een paar te noemen.

Ziekte Rob Bolland
Ziekte Rob Bolland

In 2017 werden kankercellen ontdekt in de mond van Bolland en de ziekte is al gevorderd tot zijn hersenschors. “Het heeft me getransformeerd in een zombie-achtige toestand. Er waren minstens 35 bestralingsbehandelingen en een reeks chemotherapiebehandelingen voor nodig. Mijn gezicht werd bestraald en het ongemak blijft me dagelijks storen.”

Bolland is nu zo uitgeput dat hij weinig tijd meer heeft om dat laatste record af te werken. Desondanks handhaaft hij zijn optimisme. “De woorden van de liedjes zijn allemaal direct relevant voor mijn eigen ervaring. Het is afhankelijk van mijn fysieke omstandigheden of het zal functioneren. Vanwege de uitputting die ik nu ervaar, evenals de procedures op mijn mond en lip, vind ik het moeilijk om mezelf verbaal uit te drukken. Ik heb moeite met het uitspreken van woorden.”

Bolland: Het spijt me, maar ik weet niet zeker of ik begrijp wat je zegt “Weten dat ik zal sterven, maar niet weten wanneer zal een verhulde zegen zijn. Dat is een van de redenen waarom ik een optimistische kijk heb op het leven. Het heeft geen zin om nu over die specifieke situatie te piekeren.”

“De eerste onderzoeken suggereerden dat er niets gevaarlijks aan de hand was, maar bij aanvullend onderzoek bleek dat de dokter zich volledig had vergist. Ik had last van een tumor in mijn mond. Daarna werd die rond de kin verwijderd. Ik kreeg 35 bestralingen en drie chemotherapiebehandelingen, maar het bleek dat geen van hen de verwachte resultaten opleverde “Bolland geeft zijn mening.

Hij vervolgt: “De ziekte is teruggekeerd, dit keer aan de andere kant van mijn lichaam, en het is nu ook naar mijn hersenen gegaan. Dat is wat mij is verteld: dat mijn toestand buitengewoon verschrikkelijk en dat ik niet zal kunnen herstellen. Ik zal dat bericht voorlopig moeten achterlaten. genoegen nemen.”

Ziekte Rob Bolland
Ziekte Rob Bolland

De componist hield het nieuws over zijn ziekte lange tijd geheim, maar heeft besloten het toch met het publiek te delen. Wilt u meer weten, neem dan contact op met De Telegraaf. “Ik zou je willen vertellen hoe dit is verlopen, of in ieder geval hoe mijn leven is verlopen, op een later tijdstip, hopelijk niet te ver op de weg. Maar op dit moment ben ik niet in staat om dat te doen. Ja, dit is een aanzienlijke tegenslag. Hoewel ik dacht dat het een tijdje weg was, is het teruggekeerd en kan er nu niets aan worden gedaan.”

Bolland is vooral bekend van de liedjes die hij samen met zijn broer Ferdi schreef onder de noemer Bolland & Bolland, die ze als duo uitbrachten. Rock me Amadeus, Jeanny van Falco en Status Quo’s In The Army Now behoren tot de nummers die ze hebben opgenomen.

Ze schreven ook de musical Falco en de toneelproductie The Three Musketeers.
Bij Rob Bolland werd drie jaar geleden kanker geconstateerd en is sindsdien behandeld. Volgens de componist kreeg hij onlangs door artsen in een ziekenhuis te horen dat hij niet genezen zou kunnen worden.

Bolland is vooral bekend van de liedjes die hij samen met zijn broer Ferdi schreef onder de noemer Bolland en Bolland, die ze samen uitvoerden. In 1981 brachten de broers hun eerste album uit, In The Army Now. Vijf jaar later werd het nummer opgenomen door de Britse band Status Quo, die piekte op nummer één in zowel de Amerikaanse als de Britse hitlijsten.

%d bloggers like this: